Mysdagar

Har precis kommit hem från mormor på landet där jag och mamma sovit över. Det var jättemysigt! Somna redan kl. 10 och vakna 9, så sovit ut har jag verkligen gjort. Lika bra så att jag inte somnar på bion ikväll (blir tyvärr ingen The Ark den här gången), har ju gjort det de senaste gångerna. Övningskört har jag gjort en hel del och körde till och med hem från landet :) Börjar komma in i det där riktigt ordentligt. Nu ska jag snart i väg på ett Aerobic pass! Kan behövas efter gårdagens pizza och dagens våfflor...


Kräftskivan

Ja nu kommer bilderna från en riktigt lyckad kväll.
image148
Potatis i mängder

image149
Massa god mat, kräfter alt. kött

image157
Dragna tjejer i toalettkö

image150
Lös booobs

image151
Hattarna var ett måste

image152
En bild säger mer än tusen ord...

image153
Nice moves

image154
Inte mycket kvar av den snapsen...

image155
...och man ser ju vart den tatt vägen

image156
Heja heja!

=)

Mitt namn är EMELIE

Emelie var vid sidan av Sandra det sena 80-talets komet på flicknamnens himmel. 1989 var Emelie det tredje vanligaste tilltalsnamnet. Men sedan dess har kometen dalat och Emelie ligger nu strax utanför 10-i-topp.
Det var först på 70-talet som Emelie började bli vanligt som förnamn. I de äldre generationerna är Emelie mycket ovanligt.
Emelie och Emelia är sidoformer av Amelie och Amelia som i sin tur är sidoformer av Amalia.
Den franska stavningen, Emelie, har använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet. Emelia gjorde entré knappt 10 år senare.
Det finns många sätt att stava Emelie. Under 90-talet har bland annat dessa använts: Emmelie, Emmeli, Emeli, Emelié, Emélie, Emellie, Emeliée och Emeliee.
Emelie har haft namnsdag den 23 januari sedan 1986 men har trots namnets popularitet strukits ur almanackan 2001. Tårtkalasen får vänta till den 14 november då Emilia numera har namnsdag.



Popularitet idag: Minskar
Placering på namntoppen: 33

Stavningsvarianter:
EMILIÉ
EMELEE
EMELEY
EMELI
EMELIEE
EMELIY
EMELLIE
EMELLY
EMELY
EMILEY
EMILIE
EMILLIE
EMILLY
EMILY
EMMELI
EMMELIE
EMMELY
EMMILI
EMMILIE
EMMILY
EMYLIE
EMELIÉ
EMELIÉE
EMÉLIE
ÉMELIE


Kräftis/BBQ

Yes idag smäller det! Igår var jag, emelie, krille o danne och handla. Det handlades en hel del mat, kräftthattar, dekoration, chips och lite annans och blåbär till pajerna som krille har lovat att han ska baka. Var riktigt kul, alla var så laddade så! :D Efter nån timmes mat-shopping åkte vi hem till krille coh såg Last king of Scotland, dock var den inte så bra som vi trodde att den skulle vara.
Snart blir det att göra sig i ordning, ska möta Emelie♥ på stan vid 2. Då blir det bla lite sport-Bh handlande, sen hem till krille och börja laga mat.. och såklart fixa allt med lekarna!

Får inte glömma kameran!!


Tjingeling!!

Passion for fashion

På måndag får ja lön och då ska ja handla handla hanlda!!!!! Vad exakt vet jag inte. Finns ju inte så extremt mycket här i Nkpg... får snart ta o bege mig till storstan!

My bike is my new car

Känner mig så himlans duktig. Inte nog med att jag har varit och tränat idag så har jag till och med cyklat till och från aerobicpasset. Ni som känner mig vet hur mycket jag har ogillat att cykla men efter ett tags tvingande p g a arbetet så har jag nu vant mig och finner det som ett helt okej färdsätt. Nyttig är det också, lite extra motion!

JackKatasrof!!!

Som de flesta säkert vet så beställde jag en skinnjacka på internet från H&M (den på bilden lite längre ner i bloggen). Fick den idag och den passade inte alls. Ahhh jag blir så sur.. och ledsen.. och irriterad.. och besviken. Den var alldeles för vid och för kort, så varken en storlek mindre eller större skulle hjälpa. Jag som har längtat så mycket efter den och tyckte den var så fin, tusan också, ville verkligen ha den!!
Nu ska jag trösta mig med lite glass, vanlij med krossad choklad Mmmm!

=)

Har satt igång med Matten nu... Går okej, dock tar kvaderingsregeln kål på mig..blir helt snurrig.. Hittills har resten faktiskt flytit på rätt bra :) Känner mig minsann lite exktra smart nu när jag sitter och räknar. Det var ju trots allt över 1 år sen sist!

Igår sov Emelie♥ över hos mig. Satt och planerade lekarna inför Kräftisen/BBQ hos Krille på Lördag. Blir nog riktigt skoj, speciellt lekarna =P. Vaknade riktigt tidigt idag..typ halv 8 eller nått (jag som brukar kunna sova till iaf 11 nuförtiden) Då gick ja upp och satt mig med min kära matte c bok. Lite senare vaknade Emelie... Vi har hunnit med mycket idag vi två =) Varit ute o gått, tittat i affärer, sett film =)

Nu ska ja o träna! Tjingeling!

Dagen i all ära

Idag har jag haft ett riktigt långpass på jobbet, från 08.00-19.00. Men trots alla dessa timmar har det gått ovanligt fort. Har hela tiden haft något att göra fast det var lugnt ute i butiken. Är lite små trött och ryggen värker. Nog bäst att lägga sig framför TV:n och titta på någon film. Mamma har köpt en box som hette actionsommar, tror jag, med fyra filmer i. Har redan sett två av dom tidigare men de går nog att se igen.


Här kommer några bilder från i fredags (och observera några)!

image145

image146


Klänningen

Här kommer föresten den utlovade bilden på klänningen!



Från MQ. Finns även i rutigt men svart kändes mer rätt den här gången =)

Hösten

Nu är allt klart, färdigt och betsämt för mig vad jag ska sysselsätta mig med under hösten. Det blir portugisiska (som också fortsätte runder våren), Matte C och jobba kvar på ICA. Känns riktigt bra att blanda jobbet med lite pluggande och portugisiskan ska bli riktigt spännande! Den är på distans men har två träffar i månaden (fre-lör efter varandra). Men det känns bara kul att åka upp till Stockholm, kan jag shoppa lite oxå! PERFEKT!
Nä nu kan jag inte sitta här längre! Måste hoppa in i dushen och göra mig klar, Evelina kommer och hämtar mig om några timmar!

Arrividärchi! ♥


Go' och glad kexchoklad

Som jag sa så totalvägrade jag att missa Las Vegas igår, vilket jag heller inte gjorde! Så ska det även vara framöver, så stör mig ej på torsdagar 21.00-22.00!! Efter att ha tittat på det efterlängtade programet somna jag som en stock... var minsann riktigt trött!

Fest hos Evelina ikväll!! =)
Har köpt en jätte söt svart klänning som jag tänkte ha på mig! Ska minsann lägga upp en bild på den imorgon...

image100

Blää vad jag kommer sakna dig...







I'm not lost, I'm not lost, just undiscovered
And when we're alone, we're all the same as each other.


Totalvägrar!!

JA, idag totalvägrar jag verkligen till att missa Las Vegas (en av världens bästa serier, 21.00 Kanal 5)!! 
Jag vet ju att det går varje torsdag på TV men ändå missar jag det ALLTID av någon konstig anledning...


image142


Nä det får jag verkligen inte missa.. speciellt inte när världens absolut snyggaste kille är med där, Josh Duhamel (han slår till och med Mr Ola Salo)! Jag är Kääär!

Tänk om alla såg ut som honom, vilken härlig värld vi flickor skulle leva i... =)


image143 ♥

Great day!

Gårdagens väder vart ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Regn och rusk som vanligt så picknicken blev inställd, istället gick jag, Carin, Emelie och Johanna och tog en fika och en sväng på stan. Planerna för kvällen var bad och grillning i Ågelsjön men lite ändringar blev det även där. Hungriga som vi var åkte Jag, Emelie, Danne och Krille till Pizzeria Vesuvio och åt pizza. Riktigt gott =) Sen betsämde vi oss för att åka och bada ändå. Det blev Klarsjön.
OCH JAG BADADE!!!!! Det trodde ni inte va? ;) ...och inte nog med det blev jag "bästa badare" (dem som kommer i först). Så ingen badkruka här inte.. Halv tio var klockan och mörkt var det men jag var minsann i!! Så det så!
Även om planerna ändrades så blev dagen/kvällen riktigt lyckad!! Vilket är riktigt kul eftersom mina dager, den senaste tiden, mest bestått var jobb och trötta kvällar.. Fick btw ett riktigt bra schema inför hösten!



Nu ska jag gå och sms min kära mormor♥, sen lägga mig i soffan och bara ta det lugnt!

Puss hej!

Skvaller och sex

Imorgon blir det äntligen lite catch up with the girls. Ska träffa Emelie, Carin och Lina och vi tänkte sätta oss in en park för att umågs, sola, mysa och prata om det tjejer brukar prata om: skvaller och sex. Det är så kul att bara sitta och prata, men kan hålla på i hur många timmar som helst, det finns alltid hur mycket som helst att säga. Sen självklart blir det nog en hel del skitsnack också. ♥

Framåt kvällen blir det förhoppningsvis att grilla och bada i Ågelsjön =)

image141


Halvvägs...

Almanackan är full med en massa kom ihåg-lappar. Har tusentals ärenden att uträtta, listan är lång och jag har inte ens kommit halvvägs.

Har iaf varit duktig och ringt CSN och banken. Måste ringa Sthlms universitet också men de har inte öppet förens imorrn, så det tar vi då.
 
Nu har jag bara en lååång måste köpa-lista:
◊ Ny almanacka
◊ Block
◊ Pännor, sudd 
◊ Mapp (slaravar alltid bort alla viktiga papper!)
◊ L'oreals brun utan sol (slut överallt!!!)
◊ Strumpr (vart har alla mina tagit vägen egentligen?)
◊ Matte C bok (trist men ett måste)

plus trettioelva till saker som jag redan glömt...

Sen finns det förstås hundra till saker som jag vill ha men det får vi vänta med tills jag varit duktig nog och uträttat alla mina ärenden =)


Min min min

Nu har jag köpt mig en höstjacka!

image140

Palace

Fredagskvällen började med att jag mötte Evelina och co i resecentrum. Genom marknaden traskade vi upp till Öltältet utanför trädgårn. Där satt vi ett tag och drack lite öl (passande nog) och självklart blev det cider för min del. Efter en sväng in på Trädgårn blev det Palace. Har inte haft så kul där tidigare men igår var det riktigt skoj. Massor av roliga människor att prata med och ännu fler roliga danser med Jing-Wei. Och jag släppte visst loss, så det så! 
Efter att ha jobbat i nästan två veckor i sträck var jag alldeles för trött för att orka följa med ut idag så lördagen har spenderats i soffan. Imorogn är jag ledig och då sak jag minsann göra lite nytta!







Saknar dig mormor! ♥
Flytta hem snart så jag kan hälsa på oftare!


Linas kvällsbok

Idag kom Evelina och hämtade mig på jobbet. Med sig hade hon filmen Linas kvällsbok, charmig liten film måste jag säga. Jag vill också ha en Ivar!





image139

I helgen blir det partyparty så det ryker om det =)

Ågelsjön

Så härligt med det fina vädret, hoppas att det är här för att stanna. Dock finns det mycket som talar för motsatsen så här på jordens kalla breddgrader. Därför måste man alltid passa på och det är vad jag har gjort idag, jag har passat på. Passat på att sola och bada. Blev Ågelsjön med Evelina Josef och Sami. Evelina är som fisken i vattnet och själv kom jag, motvilligt, i en gång. Tog ett jäkla tag för mig men tillslut putta Sami i mig, vilket var lika bra. Annars hade jag säkert suttit kvar där än....

Imorgon blir det att jobba ett tag på morgonen sen åka och bada med Evelina och hennes familj. =)


Från fredagen..

Eftersom jag själv inte är någon vidare fotograf snor jag Johannas bilder, från hennes blogg =)

image135

image136


kommer fler bilder..... Tänkte sno några från Evelina oxå!

Imorgon är det fredag...

Imorgon blir det att jobba 8-19 sen snabbt hem och göra iordnings sig inför kvällen. Förfest hos Emelie sen ut, vart det nu bär av. Ska bli riktigt skoj, like always =) Speciellt nu när jag inte träffat Evelina på över en vecka!!!!

image134


Landet

Idag har jag, Fredde och Alexandra varit hos mormor på landet. Vi har solat, ätit tacos, pratat och gjort våfflor. Lite komiskt nog gick strömmen mitt i våffelgjörat och vi var tvugna att steka dem i gasolspisen istället men det var gott det med. Tyvärr kunde jag inte sova över som jag hade planerat eftersom jag måste hoppa in och jobba redan kl åtta istället för tolv imrogon bitti. Så det får bli en annan dag =)

Nu ska jag lägga mig och titta igen nya IKEA-katalogen =P





Imorgon kommer världens bästa fröken hem =) Jippi!!