tenerife =)

Nu är det lite mulet här på Tenerife. Gör inte mig så mycket, sitter ju bara här inne på kontoret hela dagarna. Det är mycket nytt att lära sig det här med bokningen men det är kul! Så jag klagar inte :) Imorgon är jag och Linnea lediga. Då får det däremot inte vara några moln. Vi tänkte börja dagen med att ligga på stranden, efter det blir dte nog lite shopping. Tänkte börja med Zara och Mango här i las Américas sen, om vi har någon bil, ska vi bege oss norr ut mot H&M och kanske IKEA. För några dagar sen var vi på Jeepsafari på La Gomere, det var skitkul! Man fick stå i bilarna och ni akn ju tänka er sju galna tjejer på äventyr i en jeep. Mycket skratt, fin natur och spännande åktur. Ska lägga upp lite bilder snart tänkte jag =)

Sen saknar jag Sicilien väldigt mycket. Pratade med Julia på Skype igår, som är nyhemkommen från Thailand, och det kom allt några tårar där i början men det var jättekul att prata lite! Mailade med AnnaKajsa, också det super kul! Kul att höra hur dom har det där i Terrasini!

(observera gubben där bakom hihi, han brukade komma in och dansa med oss inne i baren)

Nu ska jag nog gå hem för idag, blir film och mys!
Ha det gott

workiworki

Varje dag får man uppleva något nytt! Under dom här två sista dagarna har vi varit på hotellvisning på 17(!) hotell. Jag har nog aldrig varit inne i så många olika rum (och hotell för den delen med) på samma dag och kommer nog aldrig göra om det heller. Intensivt. Imorgon ska vi studda en till utflykt. Vi har ju varit på valsafari och nu ska vi på Teneriffas höjdpunkter. Spännande =) Ska se till att ta en massa kort! Ikväll blir det middag på en tappas-restaurang.
Ha det bra! KISS


Inavel

Ja nu har jag faktiskt varit i/på sex länder under den senaste veckan. Förra lördagen åkte jag från Sicilien till Sverige, onsdag kväll blev det resa från hemlandet till vårat grannland Danmark. Från Danmar tog vi oss vidare mot Tenerife, genom Dublin och Irland och idag har vi varit på grann ön La Gomera. Så ja sex länder... och öar kanske man också ska säga. 

Idag har vi varit på hotellvisning på La Gomera, som btw är en jättefin ö. Ser verkligen ut som på bilderna i katalogen. Men det intressanta, som jag fick berätta för mig idag, är att dom för några år sedan hittade en by men rätt extrem inavel och att en del av människorna där var så "missbildade" att dom gick på både händerna och fötterna, alltså på alla fyra... som aporna gjorde. Har inte sett detta själv men det är alltså sant och sändes, i samband med att dom upptäckte detta, på nyheterna världen över. Mina kära kollgeror tyckte bara att det här var äckligt och ville inte höra mer om det. Visst kan jag hålla med om att det är äckligt men visst är det intressant?!



Nu ska vi jobba på vidare!
Take care

1 dygn - 4 länder

Slå det om du kan! Ja det var vägen från Sverige till Tenerife det. Nu har vi fullt upp och jag kommer nog inte göra mycket annat än att jobba den närmaste veckan. Mycket att lära sig, men kul är det!
 
Idag har vi varit på valsafari! Såg både valar och delfiner =) Häftigt!

Tottohästarna

Har nyss kommit hem från att ha varit hos mormor, på landet, en stund. Fikade lite och var ute hos hästarna. Det är så himla mysigt ute på landet, speciellt nu på hösten. Synd att jag inte är hemma några dagar längre, då hade jag absolut sovit där en natt. Men jag fick i varje fall någon timma ute i det friska. Nu har vi nyss ätit och jag är så mätt att jag tror jag ska spricka. Måste vila!



Soffpotatis!

Efter några timmars hårt packande finns det lätt annat som är mer lockande. För Evelina är det datan och för mig soffmys! Snart måste vi tyvärr säga hejdå sen ska jag ut till mormor och göra detsamma. Intensivt!

Pinsamt


Sista dagen hemma, mycket kvar och göra... Inte för att jag hade väntat mig något annat. Jag och Evelina har nyss ätit frukost. Det är så gott med frukost här hemma. Uppskattat! Om en timma ska jag traska ner till stan för att klippa mig. Skäms nästan för att visa frisören mitt hår. Det är slitet av all sol och allt badande i havet + att jag inte klippt mig på ett halvår.





















HA EN BRA DAG!

det är inte alltid det behövs en rebull

Efter en påse godis behövs lite motion. Höga på socker har jag och Evelina varit ute på en höst-kvälls-promenad. Mysigt!

 
 

Fiat 500

Glöm en sprilans ny BMW och Porsch eller en Svensson Volvo - ge mig en Fiat 500!
Inge vidare stor men raggande go!

 
 

Fått av mammie

Fick den supersöta klänning av mamma från Indiska!

pearl

Sitter här och fixar och trixar. Flyttar över låtar och bilder från den gamla datan till den nya =) Känner mig lite småstressad... Mycket som jaig vill hinna med innan jag åker vidare..
 
Gillar verkligen min nya data! Den är så sööt.. och bra!

  

Mio dio, mamma mia!

Bio är aldrig fel och jag, mamma, moster och mormor har nyss varit och sett Mamma mia. Hade inte funderat så mycket på den innan och blev väldigt förvånad av hur bra den var. Riktigt charmig! Om ni inte har sett den så se den!

Nu tänkte jag vara superduktig och börja rensa igenom alla miljoner bilder och filmer från Sicilien. Lär nog hålla mig vaken någon timma till...


Då börjar vi om...

Nu ligger jag här i min säng, min svenska säng. Sängen med tjockt mysigt täcke och tre sköna kuddar. Är hemma i Sverige på en snabbvisit innan jag åker vidare till Teneriffa. Känns väldigt konstigt att vara hemma, det senaste halvåret har gått så fort. Allt började med att jag åkte till Service&Co och guideskolan straxt utanför Barcelona. Där träffade jag vänenr för livet, fick testa på det här med time of my life och lärde mig enormt mycket. Fyra veckor med intensivt pluggande resulterade i en tjänst som reseledare/guide nere på Sicilien. Hem en snabbis sen vidare ner till Medlehavets största ö. Där har jag nu bott och jobbat under de senaste fyra månaderna, fram tills igår...
Min säsong är slut och jag är, som sagt, hemma på en liten snabbvisit innan jag ska vidare ner till Teneriffa för ytterligare en säsong som guide. Jag har haft det helt underbart nere på Sicilien. Under den första månaden längtade jag hem till Sveige något enormt mycket. Jag längtade efter maten, livet, vännerna och familjen. Men efter ungefär en månad hände något. Om det var att staden som vi bodde i vakande till liv och det blev en riktig sommarstad med mycket liv och rörelse eller om jag vande mig och blev hemmastadd vet jag inte. Men jag längtade inte längre hem och älskade varje sekund av livet med hårt arbete, underbara vänner, mycket skratt och lite sömn. Upp över mina öron förälskad i Italien sitter jag nu här i min säng med en nyköpt data och försöker förstå vad som egentligen har varit. Det har gått så fort, kanske nästan för fort.
Med ungefär fyra fem halvtaskiga inlägg, gjorda under stress, har jag försökt uppdatera mina vänner om min tid nere på Sicilien. Inte så lyckat och välgjort. Heller inte så intressant. Därför ska jag nu göra ett nytt försök. Och också fortsätta. Med min nyinköpta pärla (en HP i koppar) ska jag skriva en lika bra, om inte bättre, dagbok än min kollega Robert. För det är ju faktiskt jädrans kul att skriva blogg, om inte för stunden så för att ha något att titta tillbaka på. Enjoy, enjoy, enjoy!



Ingen tackar nej till en resa i en Fiat 500! Jag och Julia på provsitter (...står)

a true cockpit tour!

Igar akte julia hem =( och jag var air-guide for nast sista gangen! Blev manga tarar nar det vad dags for henne att kliva av i Malmo. Kanns jattekonstigt och overkligt men det ar sa det ar.. Val ramme i gòteborg blev jag pa battre humor. Helva vagen fran gbg via malmo fick jag flyga i cockpit... svin coolt! hahah det var varldens skillnad pa att sitta dar och i resten utav planet.. utsikten saklart men sen var det ocksa mycket bekvamligare... kande knappt nar planet lamnade mark eller dunsten som altid ar nar man landar! det var i varje fall valdigt haftigt! imorgon flyger jag igen.. till arlanda.. sen en vecka senare sa bar det av hem till Sverige! en snabbvisit pa ca 3 dagar.. 3 fulla dagar! ska kòpa dator, massa nya klader, ordna med alla 1000 bilder fran den har fantastiska òn plus saklart traffa alla nara och kara!! borjar pirra lite i magen lite.. ska bli kul att komma hem och traffa alla samtidigt som det kanns riktigt sorgligt att aka harifran och lamna alla underbara mannsikor som finns har!! but i'll be back someday =)

om siisodar en och en halv timma ar det shoppingtur som star pa schemat... siesta fram tills det! ska nog satta mig och lasa min bok lite! for det ni, jag laser faktiskt en bok hihih! den heter tva systrar och handlar just om tva systrar och deras liv under en period, underhallande!! =)

pussar