Lördag

Hej Lördag!

Sitter på jobbet och tro det eller ej så är jag redan klar för dagen! Ibland har man tur att allt stämmer från början och i och med det blir det inget extrajobb. Snart ska vi åka till Citta och äta lunch, tänkte ta en sväng förbi poolen och pussa på Jonas och sedan är det veckomöte ikväll klockan sju. Efter det ska vi ut och äta på Argentino, en rikitgt bra Argentinsk köttrestaurang där min söta vän Fabulous jobbar. Man kan väl kort och gott säga att vi sedan får se hur kvällen slutar...


Jag & Fabulous för någon vecka sedan.


Mysvecka

Förutom jobb så är det såklart Jonas som tar upp min tid den här veckan. Och det mer än gärna! Vi har det super! I onsdags var jag ledig och fick äntligen en tur med FIAT 500. Vi åkte till Erice och San Vito Lo Capo som planerat, hade en riktigt mysig dag och avslutade kvällen på en restaurang i Terrasini. På söndag är jag ledig igen och vi ska spendera dagen tillsammans på stranden.. Foton kommer! =) 


Nu har äntligen dom här tre och en halv veckorna sedan Jonas bokade sin flygstol hit gått! Så himla kul att ses igen och jag längtar redan till jag slutar jobbet för dagen och kan åka hem till honom. I morgon har vi hyrt bil och ska ut på en liten roadtrip. Först blir det stranden, San Vito Lo Capo, där vi bara ska slappa och ha det mysigt. Vidare har vi tänkta att åka till Erice, en jättefin gammal by högt uppe på ett berg. På kvällen är vi bjudna på grillfest hos Kolan och Oliva i Cefalù. Ska ta mängder med kort!


längtar

Om man vill vara riktigt elak mot sig själv går man in här.

I morgon kommer Jonas! Kors i taket vad jag längtar, det ska bli så kul! På onsdag är jag ledig och vi ska ha en helmys dag (inte hel mysdag, utan helmys dag). Och han har med sig något som är bland det bästa jag vet, godis! Mums..



God morgon måndag!

Måste börja med att skryta lite. Det är extremt varmt här! Över trettio grader, stålande sol och inte ett endaste litet moln. Med andra ord riktig siciliansk sommar. I går såg jag filmen Twilight, den var jättebra! Brukar inte gilla den typ av film men den här var något alldeles extra. Längtar till uppföljaren. Nu ska jag sätta i gång och jobba. Jonas kommer i morgon och vill gärna ha jobbat undan en del.


Ett klick i från!



Ännu ett vill ha från
HM!
Rykterna säger att världskedjan öppnar i Palermo lagom till årsskiftet... Dock lär det inte påverka mig så mycket eftersom jag kommer flytta hem till Sverige. Så, där har jag sagt det! No turning back. Hihi!


God morgon lördag, för andra gången!

Ja natten kan man minst sagt kalla speciell. På grund av tidtabellsändringen som  jag skrev om tidigare skulle vårt flyg inte landa förens vid midnatt. Otur nog blev det även en flygförsening. Dock bara på två-tre timmar men tiden på dygnet var så dum så det kändes värre. Gick och la mig igår vid 22-tiden, upp igen vid ett för att sedan åka till flygplatsen några minuter senare. Flyget landade klockan två. Trötta men trevliga gäster kom snabbt ut från arrivalhallen och vi kunde inte långt därefter åka med transferbussen till Citta. Transfern gick jättebra, fast klockan var efter tre fick jag minsann även applåder. Omkring fyra gick jag återigen och la mig i min säng och sov tills klockan ringde kvart i nio. Nu sitter jag på jobbbet, ska göra kassan, veckans utflykssammanställning och hotellkostnadsberäkningen sedan är jag klar!

Dicono di me



Cesare Cremonini - Dicono di me
Blev alltid så glad av den här låten när jag förra året åkte på motorvägen mellan Terrasini och Cefalù var och varannan dag eller satt fast i bilkö i Palermo. Såg videon för första gången idag och tycker den är lite rolig den med!

just another friday

Idag är Fröken Jensen lite trött. Jessica, Satina och jag var på Piazzan. Vi såg showen, dansade och småpratade lite med folk. Klockan ett gick jag hem och det var sent för mig som vanligtvis somnar vid elva-tiden. I kväll (eller i natt närmare bestämt) landar vårt fredagsflyg. Ändrad tidtabell för den här veckan. Normalt sätt så landar flyget vid sex-sju men idag blir det inte förens vid midnatt. Därmed bli det en lång arbetsdag.

Världens charmigaste!

Jonas kommer hit på tisdag och på onsdag är jag ledig. Vi ska ut på en roadtrip och jag har hyrt världens charmigaste bil, Fiat 500! På Europcar, hyrbilsfirman, har dom både en ljusblå och några gråa men jag ska såklart ha den ljusblå. Skulle jag köpa mig en egen skulle det inte vara fel med en rosa a la Baribe.



emelisa i italien


Lite trött, rätt så hungrig, lagom solbränd men annars glad som alltid. Det är mindre än sex dagar kvar!

Poolen

Hej alla glada!

Idag har jag varit halvledig. Superskönt! Har legat vid poolen (olympiskapoolen, vi har ju trots allt tre stycken) hela förmiddagen samt simmat 600 meter. Värmen har verkligen kommit till Sicilien, måste vara snäppet över trettio grader!


Vid barnpoolen för någon vecka sedan.

stresstisdag

Så hilma mycket idag! Blir tokig! Först var vi på flygplatsen, det gick bra men man blir alltid lite trött av flygplatsdagar (även om dom inte är så länga här på Sicilien). När jag kom till kontore strömmade det in saker, blev tillslut hur mycket som helt vilket inte är vidare kul. Tappade humöret helt. Försökte även få styr på utflyktssammanställningen (lyckades tillslut). Har saknat en del uppgifter så har inte kunnat göra klar den. Tycker den är rätt extrem här på Sicilien också. Finns hur många utflykter som helst. Även om det kan vara samma utflykt går den från olika platser och kostar olika samt även olika dagar. Riktigt pilljobb! Såklart blir det lättare när man gjort det ett tag då man blir mer van men än så länge.. nja, inge vidare. Så för att sammanfatta dagen, som dock ej är slut än, så har det blivit en riktig hjärngympa! 
Nästa tisdag måste vara lugnare för då kommer Jonas hit!

Maffiatalk på stranden

Med maffiatalk, pizza, livemusik och trevlig sällskap. Det är väldigt intressant det här med maffian, Federico kom och berättade en hel del. Det förklarade ganska mycket om samhället och hur mycket fungerar här på Sicilien. Men har pratat med många andra tidigare och alla säger olika. Vågar ingen säga sanningen eller är det ingen som riktigt vet? Är maffian överallt, som vissa säger, eller håller den sig i bakgrunden? Cosa nostra betyder ju ändå vår sak...




Och vi var precis lika trötta som det ser ut...

?

När jag tog studenten 2007 tänkte jag att jag skulle ta ett sabbatsår för att jobba, spara pengar och resa. Det här sabbatsåret har nu blivit två, och kommer förmodligen att bli tre (eventuellt två och ett halv). Under sista året på gymnasiet hade vi möjlighet till att läsa Matte C, vilket jag inte gjorde. Just då var jag inne på att bli journalist, samtidigt var det mycket annat och jag hade tillräckligt med poäng för att låta bli. Ville jag sedan läsa ekonomi kunde jag läsa det på hösten då jag hade tid till det. Jag velade mycket mellan journalist och ekonomi och bestämde mig för att läsa kursen så jag hade det gjort i fall jag bestämde mig för det andra alternativet. Matten började jag med i augusti, bara två månader efter studenten. Då var jag extremt skoltrött så valet kändes bara jobbigt. Jag läste knappt halva kursen och bestämde mig för att fortsätta när jag kände mig mer motiverad. Det ångrar jag nu, att jag inte bara kunde bita ihop och idag haft det gjort.

Ibland känner jag mig extremt stressad av att jag först måste hem för att läsa kursen och sedan kunna börja plugga "på riktigt", vilket hade varit perfekt till hösten. Istället måste jag hem, läsa matte C, söka och börja. Vilket tidigast kan bli januari 2010. Kommer ihåg, när vi gick sista året på gymnasiet, att politikerna arbetade på att göra om hela systemet. Kommer inte ihåg vad allt gällde men vet att det var något som skulle förändras år 2010. Något med att om man läst upp betyg, eller liknande, skulle man få söka separat...? Jag anser inte att jag läser upp mina betyg, dom har jag redan och är nöjd med dem som de är. Stämmer detta verkligen? Hur som helst bli jag stressad över det. Egentligen finns det ingen anledning till det. Även om jag skulle börja plugga hösten 2012 är jag fortfarande ung! Blir arg på mig själv, har själv valt att resa runt och skaffa mig erfarenheter och fantastiska upplevelser innan jag sätter mig i skolbänken igen. Och inte för något ångrar jag det, förutom att jag inte läste klart matten när jag väl höll på...

Av någon dum anledning känns det fel att börja på universitetet på våren. Missar man allt det roliga i början? Förmodligen får det bli hösten 2010. Aja, dumt tänkande. Det blir nog bra tillslut!

Se vad lite medicin kan göra!

Efter att ha köpt Kestine-tabeltter (mot min pollenallergi) vaknade jag och mådde betydligt bättre på lördagen. Planerna var för kvällen att se ESC och sedan åka till Terrasini för en liten utgång på torget. Såg början av eurovison hemma samtidigt som jag gjorde i ordning mig. När Camilla var klar gick vi bort till killarna där även Satina, Jessica, Kolan och Olivia var. Vid halv ett åkte vi till torget. Jag körde så ingen alkohol för min del men de andra köpte bland annat vin. Vi gick vidare till en ny bar längst ner på torget. Planerna var väl att vi inte skulle stanna så länge men väl i den nya baren blev det lite mer fest. Var massa folk, Faboulos och Federico kom och mina kära vänner och kollegor fick i sig massa gott att dricka. Glad men väldigt trött kröp jag vid fyra ner i sängen.






Ny header!

Ibland är jag extremt teknisk! Har ändrat header all by my self. Dock är inte allt färdig ännu. Tycker det ser lite konstigt ut med en mörk bild högst upp när resten är vitt. Men det får jag ta tag i en annan dag =) To be continued... ;)

sjuker

Fredag, härligt! Önskar jag kunde säga att nu är det minsann helg men i min värld existerar inte det. Vi har aldrig helg, min lediga dag är onsdag så det får vara min helg =). Tråkigt idag är jag är jättehängig. Näsan rinner fast är samtidigt täppt så känns som huvudet ska spricka, jag nyser cirka 13 gånger i minuten, mitt vänstra öga är helt rosa och det kliar i munn och hals. Idag fick det bli att gå till apoteket, köpte nässpray och kestinetabletter. Hoppas det hjälper. I natt har det regnat på Sicilien. Är också bra för oss pollenallergiska. Hoppade över lunchen idag för att kunna gå hem tidigare. Vid halv fem öppnar affärerna igen efter siestan då ska köpa mig lite gott sen åka hem och krypa ner i sängen, det behövs när man inte är på topp. Hoppas SVTworld fungerar igen. Ha en mysig helg ni andra!

När minnet i hjärnan sviker!


Vid det här laget, mina kära vänner, vet ni nog alla att vi hade inbrott på Teneriffa och dom j*vlarna snodde min dator, iPod och min kära kamera. Har väntat med att köpa en ny men blir allt mer och mer sugen så snart är det nog dags. Kan inte så mycket om det tekniska utan går mest på det yttre och det brukar bli bra ändå. Om det är något speciellt som man ska tänka på när man köper en kamera så säg till!

bikinilini

Denna fina bikiniöverdel köpte jag när jag mellan mitt destinationsbyte spenderade 16 timmar i Sverige. Upptäckte sedan när jag packade upp min väska att larmet satt kvar på. Attans och typiskt! Förhoppningvis finns den kvar i samma storlek så mamma kan köpa med sig en och byta ut mod den andra. Hade suttit fint! Snart blir det lunch.


30 grader!

Närmare trettio grader, sol och jag är ledig. Det är härligt det. Idag har fröken fräken fått lite färg men som vanligt försvinner nog det mesta lika fort som det kom. Nu ska jag skype med mormor och sen Jonas.

Vi slänger in en bild från när Robert och jag studdade båtutflykten förra året så blev inlägget genast mycket roligare.

trötter

What a day, som Camilla nyss sa. Hektiskt och kaotiskt är de rätta orden. Blev sena från flygplatsen vilket resulterade i att vi missade lunchen och det gillas inte. Ska bli så skönt att komma hem och få ta av sig transferuniformen. Kom precis på något väldigt väldigt bra, jag är ledig i morgon! Det blir den första hellediga dagen på Sicilien för den här säsongen. Sola, simma och läsa min läskiga bok blir några av "aktiviteterna". Dock känner jag mig rätt uppe i varv så evetuellt kommer dagen bli lite långtråkig. Nu öppnar middagen så dags att åka tillbaka till Citta del mare som föresten betyder staden vid havet.

Godmorgon tisdag!

Sitter i transferuniformen och ska alldeles straxt åka till flygplatsen! Transferpremiär för den här säsongen blir det också. Idag är det bara två veckor kvar tills Jonas kommer, längtar. Gårdagskvällen var jättemysig. Jag och Satina åt pizza på Boun Gusto, sedan blev det två Gossip girl-avsnitt. Eller nästan i alla fall. Jag somnade, som vanligt, innan det andra var slut.
Oj det där blev hastigt skriver och nu måste kila!

Söt, sötare, sötast!


Kan man och vågar man beställa något så sött till Sicilien? Finns på
forever21.

En tur till piazzan!

I lördag invigde vi torget i Terrasini, på kvällstid. Det gjorde tydligen väldigt många andra också. Det var inte långt från en chock jag fick när jag vi kom dit och fick se att det var lika många människor som under högsommaren. Tjejerna köpte varsinn drink på Friends, jag körde och var därmed utan. Det var kul att se så många människor, dock väldigt få kända ansikten tills Fabio, 30+, kom och skrämde mig. En riktig toker det där, rackarns rolig. Vi stod och pratade ett tag sen kände vi tjejer att det började bli för kallt och det var dags att åka hem. Vi köpte glass, ett måste på Sicilien och gick till bilen.


Bild från förra året men såg likadant ut igår med lika mycket folk.  

ett, tu, tre

Nu kommer lite vanligt tjat om att tiden går så fort men de sista åren har bara sprungit förbi. Gosh! Det är snart hela två år sedan vi tog studenten. Kommer ihåg hur ivriga alla var med allt man skulle göra efteråt och helst på en gång. Resa, jobba, plugga... Hittills är jag extremt nöjd med mina val. Så mycket man fått uppleva, människor man träffat, galna nätter ute och så vidare...

Jag, Emelie och Bella.
Champangefrukosten, några timmar innan utspring!

Klänningar!



Tänk om dom hade
H&M på Sicilien! Då kan jag lova att någon utav dessa pärlor varit mina, kanske båda två.

Sicilien

En del kör som galningar, andra bara går mitt i vägen. En del stannar vi stopskylt, men de flesta bara kör. Alla butiker och affärer stänger mellan 12.30 och 16.30, precis då vi vill handla. Vill man få något igenom tar det oftast extremt lång tid. Michele, som arbetar för vår agent, tycker att dom flesta är retarded. Arrivalskärmen på flygpltsen är aldrig uppdaterad och ringer man för att fråga om flyget kanske landar tidigare får man bara "no, I've already told you, it's on time!!" (i efterhand vet vi att planet landade över en timma för tidigt). Inte många som kan engelska heller, speciellt inte läkarna (?). Ändå älskar vi denna fantastiska ö!


Sjukt bra väder, goda drinkar (och billiga), härliga stränder, goa människor, cool vulkan, söta kossor och världens bästa busschuafförer!


Ta da!

Nu har även Emelisa fixat fotoprogram!


Surpelle

Idag är Emelisa lite småsur. Vet inte varför egentligen. Ska åka och äta lunch alldeles strax och när jag kommer tillbaka ska humöret återigen vara tipptopp!

Jag har i alla fall aldrig backat på motorvägen...

God morgon!

Idag skiner solen igen över Sicilien. Härligt! För min och Camillas del blev det under gårdagskvällen en tur till Palermo. Först åkte vi till Auchan (italiensk stormarknad, samma som Alcampo i Spanien) där vi köpte en tvättmaskin. Klockan började närma sig 20.00 och vi var riktigt hungriga så det blev faktiskt en tur till Donken. När man ser Mc D vid vägen ser det väldig lätt ut att hitta dit men så är verkligen INTE fallet. Alltid kör vi fel. Det är så himla mycket på- och avfarter överallt så på något dumt sätt kommer vi aldrig direkt dit vi ska. Men efter lite körande fram och tillbaka kom vi äntligen fram. Något som kanske ska tilläggas är den extremt galna trafiken i Palermo. Motorvägen går igenom utkanten av staden och där det normalt sätt ska vara två filer, vid trafikljusen, gör Palermoborna det gärna till fyra och fem. Allt för att komma fram så fort som möjligt. Så det gäller att passa sig. Förra sommaren fick jag en chock när jag kom hit och såg att så många bilar var buckliga, det säger en hel del om deras sätt att köra. En gång såg jag faktiskt en jäkel som, hör och häpna, backade på motorvägen. Han hade nog kört in på fel avfart, kom snabbt på det och tänkte att det är ju sent på kvällen så jag backar bara ut igen och kör in på nästa. Tur är väl att man vänjer och anpassar sig.

Längtar efter dig!


Idag är det bara tre veckor kvar =D

söndag på sicilien

Nu har vi fått SVTworld på våra rum. Gör gott mot min Sverigelängtan kan jag berätta. Fredagen som airguide gick också bra. Blev stressigt i Göteborg. Eftersom vi åkte tomt plan upp kunde vi boarda direkt så därför hann jag heller inte med allt som var planerat. En liten Djungelvrålspåse köpte jag dock, mums! Snabbt vidare till Malmö, där hann jag prata lite med Jonas. Han kommer till mig i slutet på maj, längtar!!

Helgen har annars varit lugn, jobbat, tittat på TV. I fredagskväll myste vi lite inne hos Satina. Såg ett program på SVTworld som hette Grillat, fasen så kul det var! Idag, tänkte jag packa upp(!) (skulle ha gjort det för flera dagar sen men har inte orkat), sola (två veckor utan att sola och jag är jätteblek i ansiktet men idag är vädret toppen så vi hoppas jag får lite färg) och träna. Vi ska börja träna på gymmet på hotellet. Inte så jättestort utan finns mest cyklar och hantlar. Det får gå bra så länge tills poolen är varm nog och vi kan börja simma.



Den här roliga och ovanliga synen möttes vi utav när vi var på väg hem från Etna i förra veckan.