hair inspiration.





Supersöta Kate Bosworth är alltid jättefin i håret och en blandning av detta kanske skulle passa mig? Tåls att se i morgon och blir det inget vidare växer det förhoppningsvis fort ut igen. Bilderna är från
Posh24.

En lång page?

Har varit ute på en härlig promenad i mörkret och sitter nu här i mammas mysiga soffa och tittar på Idol. I morgon ska jag till frisören och klippa av mitt rätt så långa hår, en bit i alla fall. Hoppas på ett bra reultat! Nu måste jag ta något att äta. Ha en mysig kväll!

saknat Gina


Eftersom jag knappt hade några höst/vinterkläder åkte jag och mamma en snabbis till MAXI-huset. Var först inne på H&M och hittade en jättesöt kappa men som såklart inte fanns i min storlek. Sedan gick vi till Gina Tricot och där hittade jag detta! =)

Jag är tillbaka i SVERIGE!!

I natt, närmare bestämt klokan tre, la jag huvudet på sängen. Flyget var en timma försenat och med två timmars bliresa hem var jag inte hemma förens då. Idag är jag trött och seg men vill ut och shoppa! Jag har ju inga kläder för denna kyla. På fredag kommer Jonas hit och tror inte han är speciellt intresserad av att traska ut på stan så lika bra att ha gjort det innan. 



Det känns skönt att vara hemma även om det ändå kändes rätt rungt i hjärtat när vi under en timma flög över hela fantastiska Italien! Nu tar vi året som det kommer, snart blir det Asien! 


Dagen D

MIO DIO idag åker jag hem! Overkligt och overkligt, behöver jag säga mer? Hur som helst hoppas jag att jag slipper stå med sprutande tårar på Falcone e Borsellinos flygplats i Palermo. Min sista kväll igår var supermysig! AnnaKajsa, Fabio och jag åkte till Castellamare del Golfo, eller som jag säger Casellamare del Golfo, hihi. Promenerade runt en sväng i den mysiga staden precis vid havet och tog sedan en drink på en bar som hette Silion. 


RESFEBER

Jag har fått ont i halsen och känner mig lite degig, skyller på att jag har resfeber. För svininfluensen är det i alla fall inte. Den existerar knappt här i Italien ;) I kväll ska vi ha lite mys på balkongen och jag hoppas Fabio har tid att komma förbi ett tag nu när han ändå var ledig. Mycket tjat om att jag åker nu men det är en rätt stor grej för mig. Har ett fint minne som jag alltid kommer att bära med mig:


HELT OTROLIGT!!!!

Kan ni fatta att jag landar på Arlanda i morgon kl 22.30, att jag kommer hem!? Det kan INTE jag! Det känns så himla overkligt men också helt fantastiskt. Jag ska laga så mycket god mat och äta så mycket godis och titta så mycket på svensk TV och shoppa så mycket kläder!!! Hihihi! Ett och ett halvt år ute i världen blir det en break på tre veckor. Gött mos! PUSS OCH KRAM!

Ett gay-paradis?

Jo, men jag var ju på en gay-nattklubb i fredags. Måste säga att det var fantastiskt roligt! Inte för att det just var en gay-nattklubb utan för att det helt enkelt var en riktigt lyckad kväll. Berodde på sällskapet kanske?! Men jag måste ändå få säga att jag tycker hela "homosexualitetsgrejen" skiljer sig mycket från Sverige. I Sverige är det något man är, som om man var med i en speciell grupp. Här spelar det ingen roll. Vissa gillar tjejer, andra inte. Vissa gillar killar, andra inte. Och vissa gillar både ock. Det är betydligt mer öppet, fördommarna existerar inte på samma sätt och alla umgås med alla. (Förutsatt att du gillar personen i fråga förståss, personalitet framför läggning!) Jag har också fått den uppfattningen att homosexualitet är mer vanligt här, eller är det bara för att fler är mer öppna med det? Hur som helst tycker jag det är tio gånger bättre här! Heja Italien!

What's fabulous if not a night out with Fabulous?

I fredags följde jag med Fabio till en gay-nattklubb i Palermo. Vi hade så jäkla roligt och dansade hela natten lång. Jättebra musik och mängder med härliga människor. Vid femsnåret var vi hungriga och åkte tillbaka till Terrasini för lite "nattamat" men allt var stängt. Vi blev tipsade om ett bageri där dom bröjat med all bakning. Yumieee, cornetto till oss!

Efter en hel del dritto e avanti var vi framme!


Dansarna


En happy Emelisa


Bästa Fabulous!


Nybakat, mums!


Får INTE missas!

Ikväll visar de första avsnittet av den nya säsongen av Playa del Sol på SVTworld! Tänker jag INTE missa! Dom är så jäkla roliga, hihihi!

Har ni sett något liknande?


Usch det här möttes jag av igår! Helt galet, det slutar aldrig! Hemma i Sverige har man ju knappt sett en blixt om inte annat lite snabbt i ögonvrån, här blixtrar det konstant och i timmar. Just nu spöregnar det också, hoppas det hinner sluta innan vi har ankomst i kväll. Lite läbbigt tycker jag nog att det är, speciellt när det oskar så pass mycket att det låter som vi blir bombade och husen skakar. Oväder på Sicilien med andra ord!

750 sidor mode!



750 sidor mode är precis det jag köpt för att ta med hem som souvenir från mitt sammanlagt nästan ett år i Italien. Elle Ottobre 2009 bläddras försiktigt i och reser tryggt hem till Sverige med mig den 29:e september. Inspiration.

Fredag och fyra dagar kvar!

Vilket tråkväder det är här. I går bilxtrade det som satan och i natt har det spöregnat. Himlen är helt igentäckt med moln men egentligen tycker jag bara det är mysigt. Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag kommer hem! Jag TOKLÄNGTAR!!! Igår var jag i Palermo på min allra sista utflykt och köpte med mig en souvenir från Sicilien eller främst Italien, visar den sen!

Spöregn på Sicilien!


Detta skulle jag verkligen behöva! Här i Palermoprovinsen spöregnar det och det ser inte ut som det har tänkt att sluta. Tror ni man kan hitta detta i huvudstaden på lilla Sicilien? Ska nämligen dit i morgon på min sista utflykt ever och då har jag tre timmar på egen hand att spilla. Även om dom skulle ha något liknande så finns det säkert inte ett lika sött paraflax som detta från H&M eller fina gummisar från Hunter.

yesterday evening at milonga

I går kväll åt Linda, Jessica och jag middag på Milonga där Fabio jobbar. Vi åt jättegott kött och supergoda pommes. fabio underhöll oss hela kvällen. När vi hade ätit upp kom Gianni så vi kunde få säga hejdå ordentligt. Han flyttade nämligen till Rom idag för att bland annat vara med i ytterliggare en audition i Italiens motsvarighet till typ Idol eller Fame Factory. Han är så himla duktig, tror han kommer gå riktigt långt! Heja, heja!

Linda, Gianni, Fabiii och jag

Kusin-vitamin  


Tatueringen!

Här kommer lite bilder på min nya tatuering! Den var inte den lättaste att fånga på bild men tillslut så



tisdag och en vecka kvar...

Jag är så himla nöjd med min nya tatuering, den är jättefin! Han som gjorde den var riktigt duktig. Ska se till att ta hand om den riktigt ordentligt, smörja mycket och inte sola, inte skrapa, inte... ja nu allt man helst inte ska göra. I dag ska jag ta lite kort som jag kan lägga upp här så min lilla mormor kan få se den (och såklart alla andra som vill).

Sen har jag något att berätta... På TISDAG kommer jag hem!!!!

I kväll ska vi ut och äta där min Fabiii jobbar. Linda åker till Egypten på torsdag så vi ska såklart ha en liten hejdå-middag.

Nu ska jag snart kila i väg på mina två allra sista välkomstmöten! Wish me luck!

tisdag med min nya tattoo ;)

God morgon, god morgon! Har lite bråttom till flygplatsen, tisdag och ankomst igen! Sov lite sissodär med min nya tattoo, säkert för jag hade ett stort "plåster" över den. Tänkte lägga upp lite bilder men det får bli i morgon!

Måste kila!

NY TATUERAD!!!!

"L'amore vero non fa ruggine" står nu inristad längst ner på högersidan av min rygg!


Cin cin!

Åh jag är så himla nervös, det pirrar i magen så jag blir tokig! Är också rädd att det inte ska bli av... Även om saker och ting är bestämt och klart så är det inte säkert att det blir så i det här landet...

Här är lite bilder från festen i lördags





sabato sabato sabato

Lördag, lördag! Tiden går verkligen fort här! Efter en lång arbetsdag åkte vi till Cefalù och hem till Fredrika. Vi lagade köttfärsås och jättepasta sedan tog vi en tur in till mysiga Cefalù där dom hade någon form av glassfestival. Efter att ha strosat runt i alla små gränder, tagit kort och ätit glass bar det av hemåt. Som en liten prinsessa sov jag i bilen hela vägen!

  


Ikväll bli det fest och i morgon är jag ledig!


venerdi in sicilia


God dagens. Nu är klockan snart halv nio och jag har redan varit igång i ungefär fyra timmar. Fredagar = tidig departure. I dag blir det en låång dag för oss töser här på Sicilien. Tror jag kommer komma hem ungeför vid niotiden i kväll. Då blir det mys i min säng med min snorgröna bok som jag läser, När Lucy Sullivan skulle gifta sig.

Såg föresten att den boken även fanns som film. Kanske något att se...?


Update: Eh, nej jag ska inte se filmen. Av ren nyfikenhet var jag tvungen att se en trailer. Såg ut som en dålig B-film med kass kvalitet. Jag håller mig till boken.


snart är det dags...

Vissa dagar knyter sig magen lite extra då jag tänker på att säsongen snart är slut och att jag faktiskt kommer lämna Sicilien och mina fantastiskt helgalna vänner. Men vissa dagar längtar jag ihjäl mig efter att få komma hem. Idag är en sådan dag. Även om jag är överlycklig över att få komma hem till Jonas, mina vänner och min familj så känns det såklart tungt och sorgligt att lämna allt här. Det här är ändå den plats som har varit mitt hem mest de senaste ett och ett halvt åren, det är också den plats jag har haft det allra galnaste och roligaste nätterna i mitt snart tjugoettåriga liv... Så att det knyter sig lite i magen när man vet att det bröjar dra sig mot slutet är inte så konstigt och att behöva säga ciao e arrivederci till alla vill jag inte ens tänka på. Men det ska bli spännande att komma hem.. och skönt. Lite nervös är jag ändå. Tänk om jag inte trivs? Då kanske det är bra att det blir en mjukstart nu i tre veckor innan Jonas och jag åker till Asien. Men sen när vi kommer hem. Tror inte Jonas skulle vara så speciellt sugen på att åka till Italien med mig... =P Nej, men jag kommer få det helt fantastiskt! Tiden här har varit galen och rolig på alla sätt och vis och vad är det som säger att hemma inte blir det samma. Kanske inte galen men rolig och fantastisk på sitt sätt! Jag längtar!


Hemma på semester, juli 09.


Också "hemma" men ingen semester här inte, juli 2009.


Skärpning missy!

Har precis vräkt i mig choklad... idag igen. Har blivit rätt dåliga vanor de senaste veckorna. Men tänker att så får la vara för om två veckor är jag hemma och har all ledig tid i världen, i alla fall i tre veckor. Eftersom jag i dagsläget jobbar ungefär tio timmar om dagen, sex dagar i veckan så kommer all denna nya lediga tid komma som en chock för mig. För att inte krypa på väggarna ska jag ut och promenera och det MINST en timma om dagen. Tror att det kan vara en bra start för mig som inte tränat regelbundet sen jag åkte utomlands. Vilket är ett och ett halvt år sedan. I vintras på Tenerife hade vi gymkort men det var inte alltid man hann eller orkade gå. Otur nog kom jag heller definitivt aldrig in i det då jag blev febrig och sjuk lite titt som tätt. På Sicilien, både förra sommaren och denna, har det varit alldeles för varmt. Har simmat en del och spelat tennis en gång... Inget att hurra för.

Solen är tillbaka på Sicilien!

God morgon världen!

12 dagar kvar till hemresa! Känns pirrigt, konstigt, spännande, kul men också lite sorgligt. Idag skiner solen igen över Sicilien. Hoppas det håller i sig, framförallt på lördagkväll/natt då det vankas party men också på söndag när jag är ledig. Verkar som det kanske blir ännu en "Palermo by night", annars blir det ännu en lördag på SeaSide. Vilket av alternativen spelar för mig ingen vidare roll, bara det blir skojsigt ;)




Palermo by night

Palermo är rikitgt fint om natten, byggnaderna se betydligt mer pampiga ut än vad de gör på dagarna. AnnaKajsa, Fabio, Gianni och jag åkte vid tolvsnåret in till Siciliens huvudstad för att gå på gayklubb. Gissa om pojkarna var glada. Dock var den stängd (som många andra klubbar i Palermo den här tisdagsnatten) så vi mötte upp några vänner till dem och åkte till en bar. Vidare tog vi oss till ytterliggare en bar. Det blev mycket sightseeing men det var bara mys! Jag och AnnaKajsa fick vara med i gaykillarnas motsvarighet till tjejsnack. Efter en rolig och lärorik kväll(natt) var det dags att åka hem. Det hade börjat regna en del under kvällen men på hemvägen kom det riktiga ovädret. Även om det inte regnade lika mycket var det storm. Det låg grenar och skräp på vägen, blåste som attans och det var halt efter regnet (när det regnar utomlands blir det som när det snöar hemma i Sverige på vägarna = HALT). Inte nog med detta så blixtrade det hela tiden. Blixt, blixt, blixt. Det var dom discolampor som blinkade på himlen.

I morse när jag vaknade hörde jag hur ovädret hade blivit ännu värre. Det regnade helt sjukt mycket. Har nog aldrig sett så mycket regn tidigare och det har hållt på hela dagen, fram tills för nån timma sedan. Vägen mellan hotellet och kontoret där man vanligtvis ligger run 90-100 km/h har man försiktigt fått puttra fram i 40-50 km/h. Vattnet rinner inte undan heller utan ligger som en liten sjö på vägarna.

  


dessa bjuder jag på...



Om det här är de bästa bilderna från i lördags vill ni INTE se dom andra... HAHAHA
Men kul hade vi!

Dags för hotellservice!

Nu ska jag snart åka tillbaka till CDM för ett tvåtimmars HS-pass. I kväll blir det nog lugnt då en hektisk vecka börjar i morgon. Bland annat är vi fem personer på elva utflykter varav två utav oss egentligen har heltidstjänster på kontoret samtidigt som min jourtfnvecka börjar... Hoppas den håller sig lugn hehehe!

Fest, pizza och Miss Italia

Först måste jag bara säga tack för i lördags! Jag hade så himla kul! ♥
Vi började med några drinkar på torget medan vi väntade på att Fabio skulle sluta jobba för att sedan åka vidare till "beach-partyt" på Sea Side. Väl där blev det fler drinkar, dans och lite bus. Klockan 04.30 var det dags att åka hem. Jag satt trött och halvsov i Giannis knä medan Fabio spårade och dansade utan tröja.

Dagen eftter, alltså igår, var jag väldigt seg. Vaknade först vid niotiden av att städerskorna kom in men somnade sedan om till straxt efter halv tolv. Halv ett gick jag och åt lunch med Jessica och Jessica sedan blev det poolen ett par timmar. Hem skulle jag sen för att se En Shopaholics bekännelser men fick inte igång den och såg My bestfriends girl istället. På kvällen köpte  är vi pizza och myste på terrassen. Även om pizzorna i Sverige faktiskt är väldigt goda är dom så mycket fräschare här i Italien.

Vid tiotiden gick jag och la mig i min säng. Tittade lite på Miss Italia som visades på Rai Uno men vem som vann vet jag inte, somnade efter bara en liten stund.

SABATO!!!

Godmorgon lördag!

Idag steg jag in på kontoret 08.15. Tjejerna skjutsade hit mig då de skulle vidare till vårt hotell i Mondello och sedan in till Palermo. Idag ska jag göra klart veckans kassa och utflyktssammanställningen. Hoppas också att det blir några timmar på stranden med Fabio. Vi pratades vid igår och skulle höras senare idag. Det är lite mulet men jag tycker bara att det är mysigt att ligga på stranden då. Igår var det fredag vilket är lika med flygplats. När vi var klara med arrivaln åkte jag till Cefalù för att hämta AK och Jessica. Trodde jag skulle bli fast i Palermo eftersom det var fredagseftermiddag men tarfiken flöt på bra. Men dom kör verkligen som galningar här! Motorvägen i Palermo är tvåfilig men sicilianarna ligger i tre eller fyra. Jag kanske inte ska säga så mycket, det är trots allt här jag lärt mig köra...

I kväll har Federico fest vid stranden igen. Vill verkligen dit så jag hoppas någon följer med mig! =)
I morgon är jag LEDIG!

Shoppat i Palermo!

Igår hade jag utflykten till Palermo och på den tre timman långa fritiden passade jag på att shoppa lite. Kände mig så himla glad när jag gick med mina nyinskaffade ting från Zara påväg tillbaka till bussen. 
 

När jag kom tillbaka från utflykten låg regnet i luften, det vara alltså ganska svalt ute vilket var perfekt för mig och Linda som skulle spela tennis. Det vara andra gången i livet för oss båda... Men en absolut godkänd insats måste jag säga att det blev. Vid niotiden åkte vi för att hämta AnnaKajsa på kontoret. Då spöregnar det och jag har långbyxor, tröja och jack för första gången på nästan fyra månader. Ser sedan i bilen att det bara var 16 grader!! Det är alltså HÄLFTEN av vad det brukar vara, inte konstigt att jag frös så innibomben.

Föresten, filmen vi såg var Män som hatar kvinnor... Superbra!

Uomini che odiano le donne

I kväll är det äntligen dags för filmkväll för oss svenska töser på Sicilien. Det blir myskläder, massor med kuddar, läsk, godis och chips. Filmen vi ska se är en ny svensk film som faktiskt finns och visas här nere på Sicilien! Kan ni gissa vilken?


Cefaluuu, I love youuu!




Igår lekte vid turister och åkte till den jättemysiga turistorten Cefalù för en teammiddag. Efter maten tog vi en liten promenad längs med stranden, provade hattar och solglasögon samt spannade in Fredrikas nya "pojkvän".

Tack tjejer för en trevlig kväll!

Finaste!

Igår fick jag skrivet till mig ett par otroligt fina ord som värmde gott i hjärtat. Det var min finaste vän Fabio som helt plötsligt skrev "I love you soooo much". Det kommer vara med tårar i ögonen och med ett tugnt hjärta som flyget från Palermo lyfter med mig ombord. Men med tanken på att jag får komma hem till min Jonas gör att allt känns mycket lättare. Vad skulle jag göra utan dessa två fina pojkar i mitt liv? All kärlek till er!


Min finaste... och knäppaste vän ♥


stranden

Gud vad det är härligt att kunna gå ner till stranden på lunchen, bada i det varma havet och steka i den inte allt för heta solen! Det är livet det!


Bild från förra veckans mer aktiva timmar på stranden.


måndag på sicilien

Då var det måndag igen! Snart har jag bara tre veckor kvar...
Försökte lägga upp bilderna från lördagen men det fungerade inte så det får jag försöka igen med i morgon. Såg också att jag fått ett fult brännmärke på armen då någon dum person råkade komma emot mig med sin cigg, aj! Hoppas det försvinner. Annars behöver jag inte gå och tatuera mig för då har jag redan ett märke som påminner mig om Sicilien...

så är det.

God morgon söndag!

Sliten och trött är vad jag är idag. Hade en riktigt rolig kväll igår! Mycket dans, många drinkar och mängder med gulliga människor. Nu ska jag jobba sen blir det en efterlängtad siesta i sängen och i eftermiddag har jag HS. Tjingeling!

check, check...

Veckans kassa Check!
Utflyktssammanställning Check!
HKB Check!
Ospecrapport Check!
Etna Check!
Uppdatera utflykter Check!

Gud vad jag hunnit med grejer! Nu blir det snart glass, siciliansk glass!

Idag åker min älskling på en semester. En veckas semester till Kroatien med sin familj där han kan bland annat passa på att bättre på brännan tills jag kommer hem och det är dags för vår jättesemester. Hihi, skämt å sido!


Nu värker mina reseledarfötter!

Nu värker det i fötterna efter att ha traskat runt i transferskorna hela dagen. Ska bli skönt att slita av sig uniformen för en mysig hemmakväll. Kanske ska köpa lite chips...? Det är ju alltid gott.

I morgon ska jag jobba, jobba, jobba och på kvällen är det fest som gäller. Ska bli kul, vi ska troligtvis på beachparty!

Här är jag i min fina transferuniform, som kommer att användas för sista gången i slutet på september...




Io sonno!

Och det är ju inte konstigt eftersom jag varit uppe sen kvart över fyra. På fredagar har vi tidig departure med vårt Göteborg/Malmöflyg. Nu ska vi jobba fram tills lunch sen i eftermiddag är den ankomst. Lång dag så det bllir nog tidigt i säng. De andra vill in till Palermo då det är några festligheter för stadens skyddshelgon Rosalia emn som sagt, tror inte jag orkar. I morgon är det jobba igen som gäller sen på kvällen vankas beachparty.

Här är en liten bild på världens gulligaste crew som lät mig flyga i cockpit (weeei!) när jag var airguide förra sommaren!

Så vart det igång...

...inspelningarna till den film vi längtar allra mest efter!

Skrota Kambodja? Se Malaysia? Det här är inte lätt...

Vi funderar på att skrota Kambodja. Jonas har läst lite om landet, det låter tydligen inge vidare och även om jag jättegärna skulle vilja se Angkor Wat sägs det vara överreklammerat. Det som vi därmot har bestämt oss för är såklart Thailand men också Vietnam. Sedan står vi och funderar lite över Laos, Malaysia och kanske också ta en tur till Singapore. Vi vill hur som helst försöka hinna med fyra länder, kanske tre. I Malaysia vill jag se Kuala Lumpur men också försöka hitta någon mysig strand/ö. Känner att jag har en heldel att plugga på. Några tips?

spiaggia gay

Det är var Fabio kallar stranden vi var på igår. Och gissa om han var glad när vi åkte dit igår på min lediga dag. Det var en jättehärlig strand, lugn och knappt något folk alls. Vi fick en riktigt mysig dag =)

Usch vad jag kommer sakna dig när jag åker!


Nu är jag tillbaka till jobbverkligheten och tänkte beta av lite fakturor...


galenskaparna på stranden i Balestrate

Åtta bilder säger mer än tusen ord...
















flygplats

Nu ska vi åka till flygplatsen, ankomst med Arlandaflyget! Och idag kommer också AnnaKajsa! Lägger upp bilder från gårdagen i eftermiddag. Tjingeling!