Semester!!!

Nu åker jag från Sicilien för två veckor i Sverige! Ska bli sjukt härligt med en massa ledighet, god mat, kärlek, vänner och familj!


Dagar som gårdagen gör att Emelisa trivs på Sicilien!

Dagen började för min del med arbete, klockan åtta redan satt jag på kontoret. Vid lunch mötte jag Camilla och gick ner till stranden. Visst viste vi att det skulle vara mycket männinskor men inte så fullproppat! Tillslut hittade vi i alla fall en liten plats vi kunde lägga oss på.


Sen åkte vi ut på båttur!


Och åt någon konstig fiskfruk (?), direkt plockat ur havet...


=)


Fisken själv, trött efter allt badande.


Då var vi tillbaka i säkerhet, på land.


Moi


Det var en fantastisk dag ute på havet. Vi solade, skojade, badade från båten och hade det allmänt härligt.
Trötta och hungriga åkte vi tillbaka till hotellet. En välbehövd dusch väntade och vi var sedan redo för att ta oss ut från hotellets bommar ännu en kväll. Det blev först en glass på torget och sedan något litet att dricka på Ninos beach (en bar vid stranden). Resultatet av alldeles för lite sömn känns inge vidare men det var absolut värt det.

Föresten, har ni hört talas om ordet pojktrosor och vet vad det betyder? Det är ett ord som går på helvarv bland oss svenska töser på Sicilien. Aldrig kunde jag tro att just pojktrosor skulle bli ett av mina vanligaste använda ord...

En riktigt bra helg fick börja med en riktigt bra lördagkväll

Det började i lördags med att jag och Camilla åkte till torget i Terrasini, närmare bestämt Friends bar. Vi satt och pratade, tittade på folk, drack Bacardi Breezer och hade det allmänt trevligt. Så himla kul att komma ut lite, ibland känner man sig rätt instängd på hotellet vi bor på.

Detta fick vi, tre rosor och två Bacardi, hehe.

Sen kom världens knäppaste och snällaste Fabio.
 

Härlig söndag på havet!

Röd som en kräfta efter en riktgit härlig dag ute på havet! Har haft det underbart och för bland de första gångerna känns det bra att vara tillbaka på Sicilien. Bilder kommer i morgon! Nu blir det hem och duscha sedan äta kvällsmat. Baci!

lördag

Nu gör jag inte mycket mer än att jobba, jobba och jobba! Jobbar undan så mycket som går, som jag redan har skrivit i kan det vara tre inlägg, innan semestern. Missade till och med lunchen idag så inne jag var i mina fakturor. Igår kväll hade vi balkongmys jag, Jessica och Camilla. Dom drack Asti och vi satt och tjattrade någon timme. Efter det gick jag hem och började småpacka, vek kläder och la i en hög. BARA TVÅ DAGAR KVAR NU! Ikväll tänkte jag och Camilla ta en liten sväng till torget och kolla läget. Ska upp och jobba tidigt i morgon så det blir nog inte så sent. Hoppas även kunna hinna med ett par timmar på stranden under siestan...

fakturafredag

Just nu badar jag i fakturor! Det har kommit in mängder och vill hinna jobba undan så mycket som möjligt innan jag åker på semester! Annars mår jag fint, mitt röda ansikte också. Vad som händer i kväll är inte bestämt ännu, förmodligen blir det en sväng ner på torget. Jag har jouren så i varje fall inget drickande, antar att jag också får köra. Men som sagt, den som lever får se! I morgon ska jag fortsätta med mitt "undan jobbande", det blir fakturor, fakturor och ännu mer fakturor. Baaacio!

Fyra dagar kvar, sen lämnar jag Sicilien för två veckor i Sverige!

Jag längtar, jag längtar, jag längtar! Av allt jag tänker på om dagarna är det nog nästan 85% som bara handlar om Sverige, svensk mat, svenskt godis, svenska chips och så vidare... Nu lät det där nästan lite äckligt men är det något man saknar när man bor utomlands så är det faktiskt maten och vänner och familj såklart =) Ses snart ni där hemma!

Aj aj aj

Efter en dag vid den här poolen...


...ser jag nu ut såhär:


Bränd som en liten kräfta (syns mer i verkligheten än på bilden).

Stress

Flygplatsen gick bra idag. Gick snabbt och smidigt. Värre har det varit nu under eftermiddagen. Helt plötsligt fick jag in mängder med fakturor! Transfer- och utflyktsfakturor som jag aldrig gjort tidigare. Det tar alltid lite längre tid när man ska göra något för första gången och jag skulle gärna vilja jobba undan så mycket som möjligt innan min semester, wish me luck!

Idag har det faktiskt regnat. Men det sägs att de ska bli bättre i morgon och det hoppas jag verkligen. Jag är nämligen ledig! Ska sola, sola och sola!

Nu måste jag fortsätta!


Flygplatstisdag

Godmorgon tisdag!

Snart bär det av till flygplatsen, departure och ankomst. En helt vanlig tisdag.

Idag har jag ont i huvudet, tror det beror på att jag drack alldeles för lite vatten igår. Sen är vädret konstigt här också, svalt och mulet. Känns lite som regnet hänger i luften. Men ni har ju säkert hört om ovädret i Italien, inget sommarväder direkt.

Nu måste jag kila, hörs sen! 

Just nu på en tråkig ö utanför Italien!


Ja, nu är det väl inte ön det är fel på. Vi alla älskar ju Sicilien, right?! Det är nog mest jag som har tråkigt. Har jobbat färdigt för dagen och väntar på att Satina ska komma och hämta mig så jag får åka hem. Hon kommer om en halvtimma. Den stora anledningen till att Emelisa är så uttråkad (och där började jag skriva om mig själv i tredje person) är nog för att det vankas semester och hemresa. För ni är väl medvetna om det nu mina gamla godingar? För ni har inte glömt bort mig? Hon som ni för ungefär två år sedan tog studenten med? Hon som ni dansade old time rock n'roll med? Hon som endast en gång i sitt liv vunnit titeln bästa badare? Hon som läser brunsås högt istället för brunkol? Moi! Jag kommer hur som helst ihåg er (how could I ever forget?) och saknar er otroligt mycket!
Pussar och Kärlek

Ost & kex

På midsommar hittade jag en ny favorit, Philadelphiaost och saltade kex. Sjukt gott! Varför har jag knappt ätit det tidigare?


footloose


Igår såg jag filmen Footloose, har aldrig sett den tidigare men såklart hört talas om den. Jag tyckte den var bra, en feelgood film helt enkelt. Det jag inte hade någon aning om var att SJP var med i den och efter att precis sett färdigt min Sex and the city-box för tredje gången kunde jag inget annat än att inbilla mig att hon spelade Carrie när hon var liten, innan hon flyttade till New York, innan BIG och hela allt:et.

Nu blir det lunch! Och det bästa: bara en vecka kvar!

måndag

Måndag igen. En vecka kvar till semester! Igår var jag ledig och gjorde inte alltför mycket. Solade, simmade 1000 meter (rekord!), såg på film och tog det lugnt. Med andra ord en helt vanlig ledig dag. På onsdag är jag ledig igen och då ska jag pressa i solen för att förhoppningsvis vara lite brun tills jag kommer till Sverige. Bara ovädret flörsvinner... Nu är det jobba, jobba och jobba som gäller!

en bulle i ugnen





När man bor i ett land där antalet personer som pratar bra engelska kan räknas på handens fem fingrar finns det heller inga tidningar på engelska. Därför ligger jag nog bra efter med skvaller, nyheter och så vidare. Aftonbladet.se är min kontakt med omvärlden och jag läste om denna nyhet
här.

bara nio dagar kvar


Jag toklängtar efter dig!

Om nio dagar ses vi igen, då var det fyra veckor sedan sist. Jag kommer hem, eller rättare sagt landar på Skavsta, halv tolv på måndagskvällen. Då kommer Jonas och hämtar mig och ännu är det inte bestämt om vi åker någon dag till mig eller direkt hem till honom. Vi tänkte i varje fall vara ungefär en vecka hos honom och en hos mig.

Längtar ihjäl mig efter både Jonas och semester. Det blir fjorton efterlängtade dagar med mys, bio, god mat, lösviktsgodis, Gröna Lund, Kolmården, shopping, vänner, familj och massor med kärlek!

Bilder från gårdagen

Satina & Jessica, redo för mat!

Jag & Camilla

Sötaste Jessica sjunger snapsvisor

Såklart skulle det blågula med

Mulet på den lilla ön utanför Italien

Vårt midsommarfirande blev verkligen lyckat! Vi hade hur trevligt som helst och mängder med gott att äta. Det var allt från grillad kyckling och sallad till ost, kex, vindruvor, kakor och chips. Tjejerna drack vin och asti medan jag höll mig till vatten. Jag och Satina gick hem vid halv tre men jag somnade nog inte förens halv fyra så inte konstigt att jag är trött idag. Snart ska vi åka till Citta för att äta lunch vilket verkligen behövs. Är riktigt hungrig!

Föresten, idag är det mulet här. Det är väldigt ovanligt men jag klagar inte, tvärtom. Det är faktiskt rätt så mysigt. Dock är det fortfarande extremt varmt och klibbigt.


Med midsommarkrans i håret!

Tack tjejer för en jättemysig kväll igår!


Mer bilder kommer senare...

Snart dags för lite midsommarfirande på Sicilien

Om några timmar är det dags att åka hem för att duscha och sedan göra mig i ordning för kvällen. Ska nog ta fram locktången den här gången, blir sommarsött. Det var så länge sedan jag använde den så den har nog hunnit damma igen. Innan jag åker ska jag gå och köpa frukt och färdiggrillad kyckling till kvällens picknick. Får inte glömmas. Den nya kameran är såklart även laddad och jag ska ta massvis med kort! Har verkligen saknat att ha en kamera sen min gamla blev snodd. För att göra det extra fint ikväll köpte vi också plasttallrikar, bestick och ballonger i gult och blått. När man bor utomlands är det nog lätt att längta hem lite extra dagar som dessa och det är nog därför man gärna vill fira och man gör det så gott det går. Det är ju till exempel inte samma utbud på mat men vi fixar och trixar lite på vårt allldeles egna sätt.

Annars kan jag berätta att det inte är något vidare kul på jobbet idag, är trött och seg i huvudet. Att jag inte varit ledig sedan förra onsdagen börjar kännas och även synas (färgen på kroppen försvinner fort och känner mig väldigt vit i ansiktet). Men vad gör det, det är ju MIDSOMMAR!

Nikon Coolpix S230

Nu ska här fotas!




olycka på A29, ny kamera och idag är det midsommar!

Japp, igår när Jessica och jag var på väg mot Auchan på motorvägen mellan Terrasini och Palermo började trafiken helt plötsligt tjockna. Det blev kö och vi åkte allt saktare och saktare tills det blev totalstopp. Många gick ut från sina bilar och vi förstod att här kommer vi nog få stå ett tag. Ambulanser kom, en gul helikopter och cirka en havltimme senare började trafiken återigen rulla. När vi åkte förbi olycksplatsen såg vi tre fordon. En mindre lastbil och två bilar varav en saknade hela bakluckan och det låg bagage utspritt på vägen. De var totalkvaddade. Otäckt när de händer sådana saker och här på Sicilien är det tyvärr väldigt ofta.

Men till något mycket mer glatt, jag har köpt en ny kamera! Ikväll kommer den invigas ordentligt! Vi ska ha mysmiddag ikväll utomhus på någon utav gräsmattorna på hotellområdet. Ska nog ta och locka håret ikväll med. Det är ju trots allt midsommar ;)

Ha en bra midsommarafton!

Midsommar kommer även till den "lilla" ön utanför Italien...


Alla står uppradade för gruppbild och såklart ska jag förstöra med att vara inne i något helt annat, denna gång var det ett spännande samtal mer vår allas Fabulous!

Klockan fem kommer Jessica och hämtar mig. Då ska vi, som jag skrev om tidigare, åka till Auchan och handla inför morgondagen. Ska se om jag också kanske kan hitta en kamera.
Hörde att det skulle regna i Sverige, igen. Här kan jag skryta med att det är som vanligt, 30 grader och strålande sol! Vilken midsommar vi kommer få!


Just nu! Någonstans på ett kontor... i en liten stad... på en ö utanför Italien

Lunch-break = surf-break


john blund spelar mig ett morgonspratt

Hej och godmorgon!

Det blev en liten sväng ner till stranden igår. Var ganska mycket folk vid Ninos beach (en strandbar), tror någon hade fyllt år. Tydligen var också dj:n som var där rätt så känd. Spelade helt okej musik men det var alldeles för högt. Hörde ju knappt vad jag själv sa, eller skrek närmare bestämt. Så vid elvatiden åkte vi hem igen.

I natt sov jag väldigt oroligt, drömde en massa konstiga saker. Flera mornar i rad har jag vaknat och inte riktigt vetat ett dugg. Vart jag är, vilken dag det är och vad jag ska göra och så vidare. Säkert vanligt bland många men själv har jag bara varit med om det ett fåtal gånger, lite obehagligt men man vänjer sig nog.

Efter jobbet idag bär det av till Auchan. Vi ska handla en hel del gott till vårt lilla midsommarfirande imorgon. Jessica har lovat att göra midsommarkransar till oss. Det enda vi blir utan är sill (som jag ändå inte gillar) och midsommarstång annars kan vi nog lyckas fira midsommar nästan lika bra som i Sverige. Sen får vi ju inte glömma att här är det strålande sol, en bit över trettio grader och inte ett endaste litet moln så långt ögat kan nå... Det ni!

(Kan man inte, som Jessica, göra en midsommarkrans hittar man lite tips 
här!)

Flätfantast!



Efter en stark insats idag har jag nog jobbat färdigt för dagen. Federico ringde nyss för att höra om vi inte skulle komma ner till stranden en stund ikväll. Kan vara treligt så det är vi nog på till. Men innan det blir det duschen och middag! Dock är jag proppmätt från när Michele och jag gick och köpte glass. Siciliansk glass är det bästa! Efter magnum såklart...


jonas & Emelie på Sicilien, del 2

myspys


nördar


picknick på stranden


en turist i Palermo

Onsdag på Sicilien

Idag har Satina bilen för välkomstmöte och hs i Cefalù. För att komma till kontoret i Terrasini tog jag idag hotellbussen vilket gick alldeles utmärkt tills jag skulle gå till från hållplatsen till kontoret. Ni som känner mig vet att jag är extremt rädd för hundar. Extremt är definitivt inte att ta i... I alla fall, helt plötsligt ser jag en stor, brun hund komma galopperande fram genom gatan framför mig. Den jagade en bil och hoppade mot rutan vid passagerarsätet. Och om jag blir rädd. Var tvungen att stanna till. Tänk om den skulle komma tillbaka? Och mot mig? Då, mina vänner, hade jag fått hjärtattack och stendött. 

Nu, tryggt vid min dator på kontoret, sitter jag och knapprar på min lunch. För omväxlings skull har jag köpt massor med vindruvor (dock snart slut), nektariner och ett grönt äpple. Idag är en sådan dag som allt bara flyter på, har fått hur mycket som helst gjort. Det gillar jag!

Annars... Bastu och strålande sol ute, en helt vanlig onsdag på Sicilien!

Team Sicilien


Jag, Kolan, Jessica, Olivia, Satina, Eva och Camilla

Emelisa var tvungen att sno en team-bild från Camillas dator.

Nedräkningen har börjat

Japp, bara tretton dagar kvar tills jag har semester och åker hem till Sverige. Vårt flyg var fullbokat så jag fick boka annat. Går på måndagskvällen den 29:e juni från Trapani. Jonas kommer och hämtar mig sen har vi två veckor att spendera tillsammans! Gud vad jag längtar, kommer bli lovely! Vi har redan lite inplanerat. Blir ungefär halva tiden hemma hos mig i Norrköping och halva tidedn hos honom i Stoccolma. Vi ska shoppa, gå på bio, åka till Kolmården, äta en massa gott och bara rå om varandra. Mys va?!

 ♥

Un fatto ovvio


Humörsvägningar?

Ahhhhhh idag är jag såj*****vla arg!!!!!!!

io fragola, tu no!



I går kväll, när jag hade min efterlängtade myskväll framför SATC, slog någon hemsk rastlöshet (?) till. Bara sådär, helt plötsligt. Det var inte alls mysig att ligga och slappa längre, tvärtom. Den här konstiga och annorlunda känslan sitter fortfarande kvar och jag håller bokstavligt talat på att dö av tråkighet (kan man säga så?). På jobbet känns det likadant. Har inte så mycket att göra här heller, är nästan klar för dagen förutom min hotellservice i eftermiddag. Aja, det är inte mycket att göra åt. Jag har i varje fall världens skönaste shorts (från MQ) och T-shirt (från Zara i Palermo) på mig! Det är alltid något. T-shirten finns även i marinblått och gult. Kanske borde köpt dem alla tre så kunde det vara som när man var liten, när man ville ha samma mössa, prinsessklänning eller liknade på sig varje dag och gärna sova i det också... Hihi!


rosa


Köpte ett rosa nagellack i en butik i Alcamo. Tyvärr syns det inte så jättebra på bilden men sött i verkligheten!

Last night at Marrakech

Se där vad jag hittade!



Im alive

Rätt tyst här på sistonde... Mitt fel! ;) Del har det varit en heldel att göra på jobbet och dels har jag inte haft min egna dator med mig och det är mycket roligare att blogga från den när man har lite bilder. Samma dag som Jonas åkte hem kom mamma, mormor och Alexandra. Så naturligtvis nog har dom tagit den största delen av min lediga tid men inte mig emot.

Idag är jag sliten. Vilket är lite konstigt eftersom jag bara drack två drinkar. Beror förmodligen på få timmars sömn. Men det var en riktigt trevlig kväll. Började med drinkar på Friends bar på torget sedan vidare till en club vid havet. Där dansade vi till fötterna inte orkade mer.... =)

Redan tisdag, igen!

Ja, tiden går fort. Det är redan tisdag och ankomstdag igen. Nu har även mamma, mormor och Alexandra åkte hem. Lite tråkigt men vi ses ju snart igen. Mormors fot svullande upp igår och hon fick jätteont så vi fick åka till Partinicos sjukhus. Allt gick bra och för ovanlighetens skull tog det bara några timmar. Nu ska jag hämta Satina som haft transfer till ett hotell i Terrasini sen ska vi vidare till Citta och äta lunch. Skulle gärna vilja springe ner och byta om. Det är så himla varmt idag och transferuniformen är inte dte skönaste. Måste kila! Ciao!

lördag

Fick precis ett mess från Faboulos där han skrev Il coccodrillo come fà! och kom på att jag under gårdagskvällen  briljerade starkt med mina italienska sångkunskaper (?). Som svar fick han Haha, bapabapapaa! Sen kan jag inte mer på den låten... Öva är det som gäller.

Dagen här har gått bra. Mycket småsaker som jag fått gjort vilket känns väldigt skönt. Nu ska jag göra en sista insats innan vi ska ha vårt veckomöte. Ikväll blir det ut och äta med familjen.

Friday night och det var fest i Carini

God morgon lördag! Är riktigt nöjd med gårdagskvällen. Efter vi arrival åkte jag och hämta Satina vid ett utav våra hotell. Jag hade några minuter tidigare sagt till Jessica att jag var lite festsugen. När Satina klev in i bilen sa hon detsamma. Vi bestämde oss för att åka en sväng till Terrasini. Hugriga efter en lång arbetsdag åt vi middag, gick hem och duschade och gjorde oss klara för kvällen. Vid tio-tiden gick vi till piazzan på hotellet och dansade lite. Där var även mamma, mormor och Alexandra. Efter ungefär två timmar åkte vi vidare. Lite lost och, som vanligt, uttittade tog vi något att dricka på Frineds bar. Fanns inga sittplatser så vi fortsatte ner på torget coh satt oss. Där mötte vi Fabolous!!! Han tog sedan med oss till en fest i Carini. Det var utomhus, kändes lite som en trädgårdsfest. Där mötte vi även Federico. Blev en hel del dansande och skojande! Jag och Fabolous blev extremt kissnödiga och sprang i väg till toaletterna. Han kissade först och när det var min tur började han skvätta vatten på mig. Snällt! Lite blöt men glad gick vi vidare och förtsatte dansa. Åkte hem vid tre vilket var ganska lagom då vi skulle jobba idag. Nu måste jag fortsätta här! Hörs sen! Bacioooo!

Mmm...

Gud vad jag är chokladsugen! Sugen på svensk choklad, ingen halvgod vanlig som finns här inte. Det ska vara riktigt Marabou!


För en stund sen ringde jag Sturup och vårt plan skulle precis lyfta. En beräknad flygtid på två timmar och femtio minuter så kommer nog landa här i Palermo straxt efter halv sju. Efter det tar vi kvällsledigt. Tillbaka på jobbet i morgon bitti vid klockan nio. Prick.

Hej fredag!

Klockan är bara halv elva och redan har vi hunnit med massa. Straxt efter sju skjutsade jag Satina till Terrasini och åkte vidare mot flygplatsen. Vi har haft departure med vår Göteborg/Malmö flyg. Vi flyger med ett italiensk bolag så våra nya gäster kommer inte förens ikväll.

Igår kväll umgicks jag med Alexandra. Vi promenerade, åt kvällsmat och tjattrade en massa. Jättemysigt! När jag kom hem skulle jag egentligen ha gått och lagt mig men fastnade på balkongen med Satina, Jessica och Jessica. Vi hade det riktigt trevligt och straxt efter tolv var det dags att hoppa ner i sängen. Lite trött idag måste jag säga.


rubrik

Även om det bara har gått ett par dagar saknar jag redan Jonas jättemycket. Skulle vilja att vi var betydligt närmare varandra. Det är en bit mellan Sverige och Sicilien så inget man direkt kan åka på en dag eller två. Vi har haft en jättemysig vecka och det dröjer faktiskt inte mer än 25 dagar tills vi ses igen. Då är det min tur att åka på semester, Sverige mellan den 30 juni och 14 juli. Ibland vill jag bara ha en vardag i Sverige med allt det jag tidigare nästan spydde på medan jag samtidigt älskar Sicilien och vill så gärna bli bättre på min extremt dåliga italienska. Lite instängd känner jag mig dock av att bo på Citta del mare. Det kanske ändras när sommaren kommer igång, att vi hittar på mer saker, går ut mer och så vidare. Det var mycket lättare förra året då vi bodde i stan och inte behövde ta bilen någonstans. Ja vi får helt enkelt låta tiden utvisa det hela...

I morgon är det tidig departure. Jag ska vara på flygplatsen ungefär redan vid halv åtta.


shoes.


För några dagar sedan köpte Satina ett par jättefina skor i Palermo. Eftersom jag är så pass lång så har det inte riktigt, även om jag tycker det är supersnyggt, varit min grej. Men såklart var jag ju tvungen att prova dem och se vem som nu var längst av mig och Jonas. Och fortfarande var han längre...

jonas & Emelie på Sicilien, del 1

Min dröm (kan lova att det är den enda som har att göra med bilar) om att få köra Fiat 500 gick i uppfyllelse när jag och Jonas skulle på en liten roadtrip förra onsdagen. Planen var att först ta oss till den jättefina stranden San Vito Lo Capo och sedan till den mysiga byn Erice. På grund av felkörning blev det tvärtom.










jonas & Emelie


Tack för en supervecka! Vi ses igen om en månad. ♥