Benvenuto Coccodrillo


Airguide i morgon!

Första maj kommer att spenderas i luften för min del. Jag ska vara airguide på vår första Göteborg/Malmö-ankomst. Det blir första och förmodligen sista gången för den här säsongen. Lite synd eftersom det var mitt favoritgöra förra säsongen. Det roliga är att jag ska åka ensam i planet härifrån Palermo. Eller inte helt ensam, jag har ju piloten och hans crew men inga andra. Får jag välja helt vart jag ska sitta? Ska ta med mig min dator och min bok. Min bok är alldeles förläskig för att läsas när jag är ensam i mitt rum på kvällarna. Passar perfekt till att läsas på planet, eller vid poolen när jag är ledig men som sagt inte när jag är ensam.



Från förra året. Världens bästa pilot som lät mig flyga i cockpit!

Nu, back to work!


Vad är det för fel på mitt namn och italienare?

Emelin... Emeling... ? Emelie heter jag väl ändå? Haha, gud vad jag skratta när jag fick mail av Michele och han skrivit Emeling. Var tvungen och fråga om han kanske möjligtvis kunde ha skrivit fel men icke. Han trodde på fullaste allvar att det var så jag hette (ska vi tillägga att vi bland annat har varandra på facebook och att mina mail alltid står undertecknade med Med vänliga hälsningar/Best regards Emelie Jensen...). Okej att man skriver Emelin, det har jag hört förrut och det är inte farligt men Emeling... Då får det väl ändå vara nog!

typiskt, typiskt

Det är så typiskt. Igår packade jag upp min väska oc h alla mina saker i mitt rum som jag visserligen vissta var tillfälligt. Men som jag trodde jag i varje fall skulle bi i under minst en vecka. Så klart inte. I morgon ska vi flytta. Det är så typiskt. Men vi tänker positivt, jag få i alla fall två mysiga kvällar i ett fint, uppackat rum.

Snart måste jag åka hem. Camilla ska ta bilen till Cefalù och skjutsar hon inte hem mig innan måste jag vänta tills, förmodligen, sent i kväll.



saknar dig

Fiskpinnar

Hade Hetssica tyckt varit gott så här på eftermiddagen/kvällen... Men men som vanligt blir det kvällsmat på Citta, så alltså inga fiskpinnar!

Annars kan jag berätta att ännu en heldag på kontoret snart är avklarad. Idag är det dagen innan första ankomst = alltid mycket att göra. Men visst har Team Sicilien koll på läget =)


Kolan har till och med hunnit piffa med mitt hår, innehållande en jäkla massa gem.

Nu blir det att åka tillbaka till Citta, flytta in i mitt nya rum, ev. packa upp och sedan äta middag.

Ciaaooo!

söndagen.

Igår arbetade vi bra, var klara ganska tidigt och kunde åka hem. Såg en film (revolutionary road) och pluggade sedan lite på Etna manualen samt italienskan. Åt middag gjorde vi vid halv åtta, sedan blev det en sväng på hotellområdet då vi bland annat kände hur varm (kall!!) poolen var. Det dröjer nog ett ganska bra tag innan det blir motionssim för min del. Vi gick vidare för se öppetiderna på gymmet, dock stog det inga så en stund senare traskade vi tillbaka till våra rum. Jag såg några avsnitt SATC och somnade gott vid halv elva-tiden.



kram emelisa ♥

Kul i Italien, part two

Efter vår jobbdag åkte vi till Cefalù där Kolan och Oliva nu bor. Dom bor i en jättefin nybyggd lägenhet. Vi åt tacos, tvättade, drack vin (inte jag, körde) och pratade. Vid halv elva tiden åkte vi tillbaka till Citta, gjorde oss i ordnining och gick sedan ut till "piazzan" på hotellet där det var, som i förrgår, dansshow och fest. Träffade även gubben som frågade om jag gillade tjejer, hahah. Han sa hej sen pekade han på Satina och sa med sin italienska brytnig: oh, your friend-girl! Hahah vilken typ. För att skoja lite började jag och Kolan att småkramas och vi skulle låtsas att det var vi som var ett par... Sen blev jag trött och gick hem till Camilla och sov. Idag är jag också trött ska ni veta. Ikväll blir det sängen tidigt med en film och kankse, men bara kanske, lite choklas också. 

En sak som inte är så kul i Italien är att jag märker av mina allergier. Det är vår här och jag är pollen-gräs-och-så-vidare-allergisk. Usch! Snorig, nyser och kli i hals, öron och ögon.

Kul i Italien, part one!

Idag är jag väldigt trött. Inte så kontigt efter bara fem timmars sömn, speciellt när man är van vid åtta. Jag och Satina kommer frusna hem straxt efter tre efter att ha spenderar kvällen ute på hotellet. Vid 22-tiden gick vi ner till piazzan, där en stor scen var uppbygd, för att någon show skulle hållas. Klockan 22.56 var nog sista gången vi tittade på klockan, då hade showen inte ens börjat men vi väntade spänt eftersom det skulle bli en stor dansshow. Straxt efter kvart över elva började det, äntligen! Den var hur bra som helst! Dansarna var riktigt duktiga, vi smälte! Tänk om man kunde göra så... Även om konferancieren pratade väldigt mycket (på italienska, såklart) var det absolut värt väntan och timmarna ute i kylan. När klockan närmade sig två var det så kallt att vi inte stod ut längre utan var tvugna att ställa oss vi sidan av alla stolar, halvt inne vid baren. Där stog vi och kramades för att inte frysa ihjäl. Alternativet att gå hem var INGET alternativ, vi skulle se klart! Då börjar sådant som BARA händer i Italien hända och man kan inte annat än att skratta åt det. Två killar börjar försöka smygfota oss. Vi vänder bort ansikterna alt. tar upp handen för ansiktet och skrattar åt det hela. Det här är heller inte första gången det händer. När vi var i Palermo i tisdags kom två olika småkillar fram och frågade om dom fick ta kort på mig.. Ser jag verkligen ut som en ailien för er killar? Hahah, man undrar ju! Det är 2009 så jag tror dom sätt blondiner tidigare och nu är vi ju ändå i Italien, Europa. Aja, jag får väl leka att jag är kändis. 15 minutes of fame =P En annan rolig sak som hände igårkväll var när en lite äldre kille kom fram och pratade med oss. Uppningsfrasen, ni är inte italienare va? Vart kommer ni ifrån? osv.. Pratade lite fram och tillbaka, eller ja det var mest han som pratade och jag svarade. Som jag skrev tidigare frös jag extremt mycket och jag och Satina stod verkligen och höll om varandra. Då, efter ett tag, frågar han om jag gillar tjejer.. Hahaha, kul typ!

Sol

Idag är det sol på Sicilien, härligt! På Citta del mare, hotellet vi bor på, är det fullfart. Skulle säga att det är som någon blandning av festival och träningsläger i helgen. Mycket musik och dans och uppumpade killar i tajta t-shirt (kanske inte lika kul som musiken och dansen)! När jag och Camilla åkte dit för att äta lunch var det bil- och busskö ända utifrån vägen. Förmodligen kan det bli lite party där ikväll, skoj!

Burr vad det är kallt!

Heej!

När jag kom till Sicilien i måndags kväll/natt var det regn och kallt, likaså på tisdag och onsdag när vi studdade Palermo och Cafelu, Etna och Taormina. Idag regnar det inte utan det är betydligt varmare och solen tittar fram lite då och då. Men jag sitter på vårt iskalla kontor (det är varmare ute än inne) och ska göra det resten av dagen, burrr!

Hur som helst så har det sista dagarna varit roliga. Alltid kul att åka och studda (men åker och tittar på platser som ingår i utflykterna osv.). Även om jag har varit här tidigare och sett allt så lärde jag mig mycket nytt. Lite sammanfattat gick måndagen åt att titta på kyrkor och katedraler i Palermo och besöka den mysiga staden Cefalu. På tisdagen var det uppstigning kl 06.00 då vi skulle ta oss i genom stora delar av ön mot vulkanen Etna. Mulet var det och när vi väl nådde 2000 m höjd såg man inte mer en ett par meter framför sig. Dåligt väder med andra ord. Det var ingen idé att ge sig upp på toppen så det får vi ta en annan dag. Vidare åkte vi till turistorten Taormina. Det en en rikitgt fin gammal liten stad uppe på berget med utsick (vid fint väder) över havet och Etna. Trötta begav vi sedan tillbaka hem till Citta del mare!


Utanför katedralen i Monreale, straxt utanför Palmero


Teatro Massimo, känt från gudfadern...


På en sten runt en krater på ett snöigt/regnit, dimmigt och kallt Etna.

Framme!!

Då var jag tillbaka på Sicilien, sju månader sen sist. Resan gick bra men var rätt lång med alla mellanlandningar. Idag har vi varit och studdat Palermo och Cefalu, imorgon blir det Etna och Teormina. Kul! Vädret är dock inte det bästa, regn och kallt. Hoppas det vänder snart. Nu börja magen kurra och straxt åker vi tillbaka till hotellet för lite middag, sen blir det nog sängen! Tjingeling!!

Tack och adjö Tenerife för sju fantastiska månader!

Trött efter gårdagen, jo tack. Efter middagen blev det viking och sedan några timmars dansande på Liquid med Jonas, resten av hans team och några stjärnor från MyTravel. Klockan var närmare fem när vi la huvudena på kudden. Det var riktigt kul och absolut värt de förlorade sömntimmarna! Kunde inte bett om en bättre sista utekväll på Tenerife. 

Imorgon, närmare bestämt kl 14.30 kanarisk tid, går flyget mot Arlanda med blandade känslor. Ska bli så roligt att få träffa mamma och pappa. Mamma möter mig på flygplatsen så åker vi hem till pappa i Uppsala. Så glad att mammsen hann komma upp och träffa mig i de hela 16 timmarna jag befinner mig på svensk mark. Även om jag längtar till att få komma hem en snabbis och att åka till Sicilien så kommer det såklart att kännas tufft att åka härifrån. Många fina minnen och personer gör det sorgligt och ledsamt. Speciellt när man måste säga hej då till en person man känner det där lilla extra för...


freeedag!

Snart dags för en helkväll! Börjar med middag på Toro Tapas, sedan förmodligen några goda drinkar vid bargatan San Telmo i Los Cristianos och tillsist till Viking! Fest fest fest =)

Har annars haft en underbar ledig dag!!!!

Det här med det danska språket

Efter en säsong på ett kontor med hälften svenskar och hälften danskar har det blivit många roliga ordväxlingar. Vi härmar varandra och tror att vi kan varandras språk. Vi hittade en studdsboll här på kontoret, hoppebold heter det på danska (höhöhö). Hååppeebolllaaa ropare Kaare och tror att han säger det svenska ordet för studdsboll.. Extra kul blir det för våra kära danskar när bolla på dansk är något helt annat...

Only 3 days left...

Tjolahopp!
Imorgon är jag ledig! Nästan i all fall. Måste åka ut till flygplatsen på f.m. för att försöka få ut vår co-mail. Annars har jag tänkt att tillbringa dagen på stranden och ev. blir det även en lite shoppingtur. På kvällen blir det middag med tjejerna sen fest på Viking.

Slutar jobbet om ett tag då måste jag hem till Jonas och organisera min väska. Packa om alla mina saker så att dom får plats. Mitt liv i en resväska, det ni! Efter det ska vi ut och äta, vart är inte riktigt bestämt men kanske någon av alla tusen restauranger vid strandpromenaden...

När man bor i ett land med sommar...

När jag var på Sicilien i somras hade jag nog fem bikini med mig. Här på Teneirfe har jag bara haft en och en halv. Det

Småsjuker

Godmorgon!
Usch idag mår jag inge vidare. Började igår e.m/kväll med att jag mådde illa, jätteilla. Låg i sängen hela kvällen och såg på film, först en konstig skottsk film som heter Hollam Foe (tror det stavas så) och efter den såg jag Arn. Dock inte hela utan somnade efter ungefär halva och vaknade igen vid tolv-tiden när Jonas kom hem. Idag är illamåendet bättre men huvudvärken är och hälsar på. Ska dricka en massa vatten och hoppas den försvinner. Men nu jobba jobba jobba!

Freak me baby!


Vi är mitt i nedstägningen, nedstägningen av Tenerife. På söndag lämnar vi ön, crazy. Kommer sakna Tenerife, lite i alla fall. Viking och alla våra spårarkvällar med alltför starka drinkar. Eller kan man kalla det drinkar? Vodka-redbull eller vodka-lemon. Hälften vodka och hälften något annat. Nu låter det som vi bara druckit förstarka drinkar men så är såklart inte fallet, nej nej. Det har inte varit många kväller då jag har varit vaken efter 23.00 denna säsong men när det har varit, ja då har det varit!
Ikväll ska vi gå ut och äta med teamet. Vart är inte bestämt än utan det får allt visa sig.

Så var det bara sex dagar kvar...

På söndag lämnar vi Tenerife efter sju månader. Vi stänger efter en riktigt härlig säsong som gett oss mängder med ifna minnen. Om exakt en vecka, nästa måndag, sätter jag återigen fötterna på medelhavets största och bästa ö Sicilien! SPÄNNANDE!!!!!

Smått och gått från de sista dagarnas bravader

 
  
    
 

Dags för vår sista teamdag!



Out of office är på och vi ses igen på fredag!

1 år har gått!

I dagarna är det exakt ett år sedan det bar av till guideskolan, Service & Co. Efter att ha varit där en månad åkte jag hem med ett nytt jobb, reseledare. Ytterliggare tio dagar senare satt jag på ett plan till Palermo och Sicilien. I värmen kämpade jag mig igenom en fantastisk säsong och åkte i mitten på september till Teneriffa där min uppgift blev bokningsansvarig. Ett lysande team på elva tjejer började kalla sig för Sunshine och har nu, ett halv år senare, många härliga minnen tillsammans. Om tolv dagar lämnar vi den kanariska ön och om 13 sätter jag mina fötter på Sicilien för andra gången. Den här gången som ekonomi- & bokningsanvarig.

  

Skulle vi inte passa som Beck och Gunvald?



Satt och pratade med Ida på msn och vi kom in på det här med att plugga, nu i sökar-tider. Jag sa att jag skulle söka en distans kurs, Kriminologi. Ida berättade att det fanns ett helt program om detta. Sen kom vi snabbt in på att det typ vara våra drömjobb... Ida vill bli nya Beck och jag kan gärna ta över efter Gunvald, jag ska bara tuffa till mig lite. Så nya Beck och Gunvald (fast i söta fina klänningar), here we come!

Bond Bond Bond!

Efter att ha sprungit till videobutiken i kanske sex dagar i sträck fick vi äntligen igår tag på nya Bond-filmen. Så när vi hade ätit jättegod kvällsmat som bestod av kött, ris och bearnaissås sattes filmen igång. Ca 45 min in i filmen somnar jag, som vanligt! Tyckte inte att den var dålig men förstår inte varför jag aldrig kan hålla mig vaken. Även om jag var trött efter ännu en flygplatsdag så spelar det ingen roll. Hade jag varit ppiggare än piggast hade jag ändå somnat.  

Vet ni vad kotte heter på danska?

Nu vet jag inte riktigt hur man stavar det men ändå:

Gran-kula, Hahaha!


Lovar du att vara ärlig? Varför inte...

Du heter: Emelie
Smeknamn: Emelisa av min mammi.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Ingen direkt men någon som får mig på bättre humör.
Beroende av: Godis..
Vem behöver du mest just nu: Nära o kära
Vad tror folk om dig? När jag gick guideskolan fick man säga vad man först trodde om en människa, typ första intrycket. Fick höra att jag var mammas flicka och säkert ute och festa mycket...
Stämmer det? Mammas flicka är jag allt
Vad får du oftast komplimanger för? Det är olika
Vad säger du för att imponera på någon? Hittar på att jag har varit med om något världshäftigt så person tappar hakan. Nej inte riktigt kanske.. Jag är mig själv såklart!
Hur imponerar man på dig? vara sig själv och lite självsäker
Brukar du skratta för dig själv? Ibland
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Jag är klar om ca 15 max 20 min."
Var bor du? Just nu, Tenerife men om en månad är jag tillbaka på Sicilien så då får jag väl säga att jag bor där. Annars Norrköping.
Trivs du där: Japp när solen tittar fram.
Äger du några converse: Japp, vita.
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit och cider.
Brukar du bli för full: Nej men det har hänt.
Vad har du för mobil operatör: Movistar (spankst).
Är du allergisk mot något: Pollen, gräs och lite pälsdjur.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Lära mig italienska på riktigt dne här gången.
Hur svarar du i mobilen: Hej det är Emelie, Hallå, Aa eller Solresor du pratar med Emelie...
Vem ringde du senast? Jonas
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Okej.
Antal timmar sömn inatt: 8
Sov du ensam: Nej.
Brukar du komma i tid: Alltid.
När mår du bra: När saker går som de ska och som JAG tänkt mig ;)
När blev du fotad senast: Igår.
Hur känner du dig nu:  Trött efter två timmar vid poolen.
Vanligaste färg på dina kläder: Black&White
Vad tycker du om fötter: Inte favvo
Vad saknar du: Svensk mat/godis.
Hade du en bra kväll igår: Japp middag med tjejorna sen hem till J.
Favoritdryck på morgonen: Har fått dåliga vanor som guide så det är nog vatten men annars Oboy eller juice.
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: 11-12.
Är du blyg? Det tror jag inte.
Sysslar du med någon idrott: Hehe vi jobbar som reseledare... så tror inte det.
Vill du hellre ha mail än brev: Får ca 15-20 jobbmail om dagen. Hade vi använt oss utav brev hade jag jobbat 24 timmar om dygnet och inte 10.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Mjaa det gör jag nog.
Har du spytt offentligt: Som bebis, definitvt.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Massor.
Är du nöjd med ditt liv: Japp!
Är du bortskämd: Lite.
Vad gör du i morgon: Jobbar + halvledig dag, sen på kvällen ska vi på säsongens sista guidefest. Även denna gång på en båt.
Vad är det värsta du vet? Det värsta... Gillar inte att vara sjuk, hatar att vänta...
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Kanske 100 euro. Vi är rätt sparsamma här på Teneirfe men festas och shoppas det akn dte bli betydligt mer.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Vet inte.
Vad längtar du till? Lite olika, på ett sätt till Sicilien men också tills det bär av till Sverige men först och främst till imrogon kväll, det ska bli kul.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Oja, team sunshine är härliga! Sen har jag mina stjärnor där hemma också!
Vad använder du för shampoo? Fruktis eller Herbal, tror jag dom heter.
Vad är det finaste du fått? Kärlek.
En speciell dag du minns: Finns många speciella dagar att minnas...
Hur gammal är du: 20
Tycker du om någon just nu: Ja
Om fem månader: Är jag på Sicilien
Du samlar på: Inget direkt.
Gröna eller röda äppeln: Båda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma
Gillar du golf: Nja det kan jag inte påstå, och ordna med golfpaketen är inte min favvogrej här på jobbet =)
Vilken tid gick du upp idag: Satina ringde mig halv 8, då gick jag upp och svarade.
Har du sovit i din egna säng inatt: Min och min...
Har du strumpor på dig nu: Nej, flippflopp
Är det okej att gråta: Absolut.
När grät du senast: Inte alltför länge sen
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara och invetsera, resa det gör jag redan.
Bär du glasögon eller linser: Nope, bara solgalsögon.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: I mitt li9v finns inget som heter helg men när jag är ledig så kanske 9-10.
Har du piercing: Nej
Vill du gifta dig: Ja.
Vill du ha barn: Ja.
Solar du ofta: Vi brukar sola någon timma sådär på siestan annars när jag är ledig. Om det inte är mulet förståss.
Är du bra på att laga mat: Köttfärssås är min grej, annars nej.
Är du flygrädd: Nej.
Hur vig är du: Stel som en pinne.
Är du musikalisk? Nej men jag låtsas att jag är.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Mars-glass, annars Stratciatella eller hur det stavas.
Tror du på ett liv efter döden: Tveksam.
Tycker du om sushi: Nej.
Vad äter du helst när du ser på film: Chips eller godis. Vi brukar köpa en jättegod cipssort, en grön påse Lay's.
Har du tandläkarskräck: Nej.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Får väl erkänna att jag är morgon.
Vilken ögonfärg har du: Blå
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Som bebis säkert
Biter du på naglarna: Nej
Hur ofta tränar/motionerar du: Inte ofta men jag äger iaf ett träningskort.
Senaste låt du hörde: Tror det var Beyonce's Halo.


saknar dig min dator


En gång i tiden, inte alltför länge sedan ägde jag denna fina laptop. Någon väldigt dum person klev in i mitt hem, rotade bland mina saker och tog den plus min kamera och iPod. Försäkringsbolaget håller på med vårt "fall" och kommer inom kort bestämma hur mycket jag ska få tillbaka... Såklart vill jag ha allt tillbaka men det går inte. Bilder och liknande går inte att få tillbaka av ett försäkringbolag därmed hoppas jag istället få tillbaka allt av samma värde. Datorn var ny och väldigt dyr. Jag åker från Tenerife söndagen den 19:e april och till Sicilien den 20:e, på måndagen. Där emellan, alltså på måndags f.m. ska jag hinna köpa mig en ny dator, kamera och iPod av pengarna jag måste få tillbaka. Annars är det inte rättvist!