Stranden är det bästa!

Vi är tillbaka från en FANTASTISK siesta på stranden i Balestrate. Vi har haft galet roligt! Förutom att sola och bada klädde vi ut oss, dansade och Fabolous och jag tog till och med en springtur. Vi hann även med att ta mängder med kort och några utav dem tänkte jag lägga upp i morgon. Nu ska vi jobba ett par timmar, främst göra klart välkomstmaterialet för ankomsten i morgon. I kväll ska vi allesammans och lyssna på när Gianni ska sjunga.


Höst och vinterfin!

Eftersom jag sedan våren 2008 bott i länder med betydligt varmare klimat än vad det är i Sveirge har jag inga höst- och vinterkläder. I alla fall inget nytt, så när jag kommer hem blir det shopping som gäller. Främst en höst/vinterjacka som man kan ha de dagar då det inte är alltför kallt.

  
H&M har alltid fina och till bra priser! Den röda för 699:- och den svarta för 799:-. Tror nog jag gillar den röda mest, så söt. Kanske blir den min...

sista augusti på SICILIEN

God morgon eller god förmiddag som det så fint kallas! =)

Idag är jag allt lite småseg. Vanligtvis går jag till sängs ganska tidigt men igår blev det rätt sen, närmare tre. Camilla, Jessica och jag bestämde oss för att ta en drink på torget. Jag körde så ingen drink för mig men de andra fick sig ett par. Efter att ha sett lite på showen som var på hotellet åkte vi in till Terrasini. Knäppis Fabio kom och satt sig vid oss. Jättekul att se honom igen! Han har varit i Moskva i nästan två veckor på semester. En stund senare kom min älskling Fabolous. Vi pratade, skoajde och hade det jättetrevligt men bestämde oss efter ett par timmar att åka ner till Ninos Beach (bar vid stranden). Fabio var trött så han åkte hem efter ett tag. Vi töser var kvar och väntade på Fabolous som i sin tur väntade kvar på torget på Gianni. Efter ett tag kom dom. Någon timma senare hade vi ätit chips och ostbollar, pratat och bestämt att vi skulle åka till stranden i morgon (idag) i Balestrate. Så på siestan blir det allt lite solning för mig, Camilla, Linda, Jessica, Gianno och Fabolous! OCH JAG MÅSTE BLIR BÄTTRE PÅ ATT TA KORT!!! När man har köpt en dyr och fin kamera ska man se till att använda den också! Skärpning, skärpning!

Föresten, idag är det sista augusti. Det betyder att högsäsongen tar slut och alla italienare kommer inte längre ha semester. Detta både på gott och ont. Det positiva är att det blir lite lugnare på hotellet. Man behöver inte slåss i den extremt långa kö för att få lite mat, man behöver inte paxa några solstolar vid poolen och så vidare. Det tråkiga är väl att det också dör rätt rejält i Terrasini, festlighetsmässigt. Men vi får väl helt enkelt åka in till Palermo om vi nu vill partaja till det =)


Fyra töser på lyset på beachparty innan Ferragosto!

Nu ska jag fortsätta här! Puss och kram ♥

mycket gjort på kontoret

Oj vad jag har jobbat idag! Har gjort klart massivs med fakturor! Om 40 min går bussen hem. Ingen bil idag inte, Jessica har bilen då hon haft HS i Cefalù under eftermiddagen. Börjar bli lite småhungrig också, tur att middagen öppnat lagom tills jag kommer. Sen har jag ju allt mina ostbollar också... Några kvar på botten av påsen hihi!

Föresten, 30 dagar kvar till hemkomst!

Update: Kom ingen buss... Eller dom säger att den åkte tidigt, fem minuter men jag var där redan kvart över! Så nu är jag tillbaka på kontoret och väntar på att Jessica ska komma och hämta mig. Hon var i Palermo nyss så då ska det nog inte ta alltför lång tid.

Åska, blixtar och en liten skvätt regn.

Jepp, åska, blixtar och liten skvätt regn bjöd lördagseftermiddagen på. Väldig mysigt tyckte vi som hade spenderat förmiddagen i solen på stranden i Balestrate. Michele, som vi jobbar för vår egent här på kontoret, pratar alltid om sin älskade hemstad Balestrate, hur mycket bättre det är där än här i Terrasini. Så vi bestämde oss för att se om det han sa stämde och testa stranden i Balestrate. Och han hade rätt, den var mycket bättre än här. Större, renare och lugnare plus att vattnet var alldeles klart. Perfekt. Vi hyrde solstolar och hade det super i ca fem timmar. Sen helt plötsligt är det helt kålsvart på himlen och Jessica flyger upp fort som attans, packar ihop och tycker vi ska gå. En lite lugnare Emelie vill läsa till punk på sidan i boken men hänger sedan snällt på. Vår parkering hade ändå gått ut om en halvtimme. När vi gick frågade han som ägde solstolarna om vi inte sågs i morgon också, glatt vände vi oss om och berättade att vi tyvärr jobbade då. Och hans reaktion var nog i det roligaste laget! Har nog aldrig sett ett mer förvånat ansikte... Jobbar ni här? Kul fick vi åt det i alla fall.

Kvällen spenderade jag i min säng där jag tittade på film och åt ostbollar. Gottans!

En toppendag verkligen!

Vad har hänt?

Den vanligtvis blåa himmeln är borta, den extremt höga temperaturen är lägre, stekande solen känns inte och den alldeles för höga luftfuktigheten verkar ha lagt sig under 50%. Är detta en mellandag på Sicilien eller börjar vädret slå om? Vi har i veckor kantats av 45 gradiga eftermiddager, 38 gradiga mornar och en luftfuktighet som mäts över 70%. Visst är det absolut skönt med en mellandag i värmeböljan men i morgon när Jessica och jag är lediga vill vi hellre steka i solen än att lyssna på oskan...


Härlig sommardag vid ungefär klockan sex-sju på kvällen...

The Proposal


Efter tio timmars sträckarbete var jag igårkväll extremt trött. Köpte med mig lite chips från mataffären Sisa och la mig i sängen och tittade på The Proposal. Söt film, äskar de vanliga dramakomedierna. Får än alltid på mycket bättre humör.

Nu är det jobba, jobba, jobba som gäller och i morgon är jag ledig!


Sverige, snart kommer jag... utan vinterkläder!

God morgon!

Idag har jag en riktig längta-hem-dag! Kanske beror på att det för första gången på väldigt länge är mulet ute... eller så längtar jag helt enkelt bara hem. Hem till kalla, mysiga Sverige.

På tal om kalla... Jag har inga vinterkläder, knappt några varma för den delen heller! Även om vi reser bort i slutet på november och inte kommer tillbaka förens till julafton så är det ändå oktober månad och sedan hela den kyliga delen av år 2010 som jag ska ta mig igenom. Blir att storshoppa när jag kommer hem! Och det kan jag inte direkt klaga på att få göra. Men stackars plånbok...

  
På snabbvisit i Sverige, hösten 08.

Nästa äventyr bokat!

Jonas och jag bokade precis vårt flyg som tar oss den 26:e oktober från Arlanda till Bangkok och tillbaka den 20:e december, alldeles lagom till den mysiga julen!

   
Vietnam, Kambodja & Thailand. Tre länder som vi definitivt kommer att se.

Tips mottages mer än gärna!


Weei, jag är världens gladaste!

Det händer saker för Emelisa på Sicilien!

I fredags kom Jonas och stannade till i måndags. Jag var ledig lördag-söndag och vi har haft det jättemysigt. Lördagen spenderade vi på stranden med Evelina och Erik, som också varit här och hälsat på, och avslutade dagen med middag på Argentino där min Fabolous jobbar. Söndagen fick bli slappdagen vid poolen. Evelina och Erik var på utflykt till Etna men jag och Jonas klarade oss alldeles utmärkt själva hehe. På kvällen åt vi god pizza på L'Oasi. Blir såklart direkt jättetomt när han åker men om fem veckor ses vi igen.

Planerna är att jag åker härifrån den 29:e september. Då har jag ca en månad i Sverige. Tänkte leta upp min gamla Matte C bok, skaffa GÄST-kort på SATS, åka till pappa i Noge och mysa med nära och kära, och såklart planera inför vår Asien-tur! Jag och Jonas tänkte nämligen i slutet på oktober ge oss iväg på en ca sju veckors lång Asienresa. Blir nog besök i Malaysia, Kambodja, Vietnamn och för att sedan avsluta med rikitg semester i Thailand. Hemma är vi igen lagom till julafton!

Det blir med blandade känslor som jag lämnar Italien/Sicilien. Har träffat så många härliga människor och fått flera fantastiska vänner. Lärt känna en helt annan kultur (för jo men visst skiljer det sig från Sverige...) och rätt hyffsat i alla fall lärt mig ett nytt språk. Om jag inte skulle bo i Sverige så blir Italien mitt absoluta andrahandsval. Sicilien har ju trots allt varit mitt hem i sammanlagt nästan ett år. Så visst kommer det kännas tufft men jag tänker på det positiva. Jag tar med mig alla glada minnen hem och får äntligen komma lite närmre min älskling!

Det är dags för ett nytt kapitl helt enkelt...

   
  
  
Några få, få bilder från 2008 och 2009...

Idag kommer min älskling!!

 ♥
i'm happy

Etnaland

Weihuu! I morgon åker Team Sicilien till vattenland utanför Catania!




Ferragosto

"Min" Ferragosto spenderade jag bakis med extrem huvudvärk i hettan på stranden i Terrasini. Härligt! Vad gör man inte för att bättre på brännan? Den extrema huvudvärken och bakisdagen var såklart ett resultatet från fredagskvällen. Jättefest på stranden med öppen bar resulterade med två trasiga kameror, trötta fötter och fyra riktigt dragna töser. Men kul var det! Jag spenderade hela kvällen på den så kallade "vip"-sektionen med den öppna baren och dess dansgolv. De andra försvann efter ett tag då de bland annat hann med att nattbada, därav två trasiga kameror... Idag är det jobba som gäller. Klockan börjar närma sig ett och jag har redan hunnit med mängder, stolt.

På tisdag kommer Evelina & Erik sen på fredag kommer min älskling! Ledig är jag både lördag och söndag. Gud vilken toppen vecka, längtar!


koncentrarad?

Har ni sett en mer koncentrerad bilförare? Det gäller att hålla händerna på ratten när man kör utanför Sveriges gränser. Eller vad säger jag, mest problem blir det nog för mig när jag kommer hem! Har knappt kört i Sverige, lära mig köra det har jag allt gjort på Sicilien! Jihaa!
 

Vanlig torsdag på Sicilien

Japp, dagen känns rätt "vanlig". Jobb, fakturor, sol, värme...
Igår hade vi en jättemysig kväll, vi var ute och åt kvällsmat (Jonas, man kan säga kvällsmat och bara för att du stör dig på det ska jag aldrig mer använda det "fina" ordet middag). Ikväll blir det sängen vid 22.00, senast! Vi ska upp straxt efter fyra och köra departure. Vårt vanliga och trevliga fredagsnöje =) Sen så, då smäller det! På fredagkväll är det jätteparty här på ön. Kallas Ferragosto och om man frågar någon vad man gär under denna "högtid" så festar man. Kan nog kanske jämföras med vår valborg alternativ midsommar. De flesta festerna håller till på någon utav de alla stränder som finns och sen ska man gärna ta sig ett dopp i havet.

Här kommer föresten lite bilder från en riktigt rolig fredagkväll när fröken Johanna var påbesök! Kvällen spenderades på en båt utanför en stor nattklubb.






måndag, stekhett och lite bilder från messers besök

Hej där!

Inte så ofta jag uppdaterar längre, lite tråkigt men har knappt haft varken tid eller lust.



Äsch.. gick ju bara att ladda upp en endaste! Får komma fler när det fungerar igen.

Det är så j*vla varmt!

Och nej, ingen fjant värmebölja som precis kommit på besök i Sveirge, utan här hos mig! Vi har haft den här hetten i ett par veckor nu och den är galen! För några dagar sedan hade vi 37 grader på morgonen. Tänk er då hur varmt det måste ha varit klockan tre-fyra! Oh my! Don't want to know! I söndags var jag ledig och orkade bara med 2 och en halv timma i solen. Får se om jag kan orka pressa några extra timmar nästa söndag... Men när dte är så här varmt märkar man vad det kan ta på en. Blir rätt seg och det är inte mycket man orkar.